Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Παραδίνεται» αυστραλιανή υποψήφια βουλευτής που θεωρούσε το Ισλάμ χώρα

«Παραδίνεται» αυστραλιανή υποψήφια βουλευτής που θεωρούσε το Ισλάμ χώρα

Έβαλε το Ισλάμ στον χάρτη όσο πιο κυριολεκτικά γίνεται, ενώ έφερε... «πιο κοντά» χριστιανούς και εβραίους νομίζοντας πως όλοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό: Η συνέντευξη μίας νεαρής υποψήφιας στις αυστραλιανές εκλογές με το ξενοφοβικό κόμμα «Ένα Έθνος» την εξέθεσε ανεπανόρθωτα και την οδήγησε να αποσύρει την υποψηφιότητά της, κλείνοντας ένδοξα μία πολιτική σταδιοδρομία που κράτησε 48 ώρες.

Έβαλε το Ισλάμ στον χάρτη όσο πιο κυριολεκτικά γίνεται, ενώ έφερε… «πιο κοντά» χριστιανούς και εβραίους νομίζοντας πως όλοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό: Η συνέντευξη μίας νεαρής υποψήφιας στις αυστραλιανές εκλογές με το ξενοφοβικό κόμμα «Ένα Έθνος» την εξέθεσε ανεπανόρθωτα και την οδήγησε να αποσύρει την υποψηφιότητά της, κλείνοντας ένδοξα μία πολιτική σταδιοδρομία που κράτησε 48 ώρες.

Η 27χρονη Στέφανι Μπάνιστερ απέκτησε παγκόσμια φήμη όταν σε τηλεοπτική συνέντευξη έδειξε ότι θεωρεί το Ισλάμ χώρα και ότι νομίζει ότι οι εβραίοι πιστεύουν στον Χριστό: «Δεν είμαι αντίθετη στο Ισλάμ ως χώρα, αλλά θεωρώ ότι οι νόμοι τους δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτοί εδώ στην Αυστραλία» είπε η Μπάνιστερ.

Υποστήριξε επίσης ότι το 2% των Αυστραλών «πιστεύουν στο χαράμ», εννοώντας το Κοράνι. Πρότεινε την απαγόρευση του κρέατος «χαλάλ» (δηλαδή από αρνί ή μοσχάρι, συνήθως, του οποίου η σφαγή έχει γίνει τελετουργικά με τις ευλογίες του ιμάμη), αλλά είπε ότι οι τροφές κόσερ θα πρέπει να επιτρέπονται στους Εβραίους.

«Οι εβραίοι δεν πιστεύουν στο χαράμ, έχουν την δική τους θρησκεία που πιστεύει στον Ιησού Χριστό» είπε.

Τις θέσεις αυτές τις ανέπτυξε αυτοβούλως (ο δημοσιογράφος δεν της έκανε εξέταση θρησκειολογίας), καθώς η πρώην υποψήφιος έβαζε σε υψηλή προτεραιότητα τα ζητήματα της θρησκείας, ιδιαίτερα σε σχέση με τους μετανάστες στην Αυστραλία.

Οι γκάφες πάντως δεν σταμάτησαν εκεί: Όταν ρωτήθηκε για το πρόγραμμα δράσης κοινωνικής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία (μετά τη διευκρίνιση του τι σημαίνουν τα αρχικά του), εκτίμησε ότι λειτουργεί καλά -παρά το ότι δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ.

Το κόμμα «Ένα Έθνος» επιβεβαίωσε ότι η Μπάνιστερ δεν διεκδικεί πλέον την έδρα του Ράνκιν στο Κουίνσλαντ. Ο ηγέτης του κόμματος Τζιμ Σάβατζ δήλωσε ότι η Μπάνιστερ δεν απομακρύνθηκε, αλλά η ίδια αποφάσισε να αποσυρθεί ύστερα από απειλές και επικριτικά σχόλια που δέχτηκε.

Την Πέμπτη, η Μπάνιστερ δήλωσε στα μμε ότι αισθάνεται πως παρερμηνεύτηκαν τα σχόλιά της προκειμένου να φανεί η ίδια «ανόητη» και εξήγησε ότι ήθελε να πει «ισλαμικές χώρες» και το διόρθωσε πολλές φορές αλλά οι διορθώσεις της κόπηκαν στο μοντάζ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024