Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απομακρύνεται το μη απαραίτητο προσωπικό από το προξενείο των ΗΠΑ στη Λαχώρη

Απομακρύνεται το μη απαραίτητο προσωπικό από το προξενείο των ΗΠΑ στη Λαχώρη

Eντολή να απομακρυνθεί το μη απαραίτητο προσωπικό από το προξενείο των ΗΠΑ στη Λαχώρη του Πακιστάν έδωσε το Στέιτ Ντιπάρμεντ, επικαλούμενο «αξιόπιστη πληροφορία για επικείμενη απειλή». Σε ισχύ και ταξιδιωτική οδηγία που καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν το Πακιστάν, εκτός και αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Eντολή να απομακρυνθεί το μη απαραίτητο προσωπικό από το προξενείο των ΗΠΑ στη Λαχώρη του Πακιστάν έδωσε το Στέιτ Ντιπάρμεντ, επικαλούμενο «αξιόπιστη πληροφορία για επικείμενη απειλή».

Σε ισχύ και ταξιδιωτική οδηγία που καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν το Πακιστάν, εκτός και αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, οι αμερικανικές αρχές έκλεισαν 19 διπλωματικές αποστολές στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, επικαλούμενες πληροφορίες για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το κλείσιμο των διπλωματικών αποστολών είναι σε ισχύ μέχρι το Σάββατο. Ανάλογες αποφάσεις ελήφθησαν και από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας, τουλάχιστον για ορισμένες χώρες, όπως η Υεμένη.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που επικαλείται το Associated Press σημείωναν ότι η εκκένωση του προξενείου στη Λαχώρη από το μη απαραίτητο προσωπικό δεν σχετίζεται με το κλείσιμο άλλων διπλωματικών αποστολών.

Πάντως, ο ανταποκριτής του BBC στην πρωτεύουσα του Πακιστάν μετέδωσε ότι και οι Αρχές της ασιατικής χώρας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, αυξάνοντας τα μέτρα ασφαλείας γύρω από κυβερνητικά κτίρια ή σημαντικές κρατικές εγκαταστάσεις.

Τι προκάλεσε το κλείσιμο

Επικοινωνία του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, επικεφαλής της Αλ Κάιντα, προς τον αρχηγό της «αδελφής οργάνωσης» στην Υεμένη βρίσκεται, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, πίσω από τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που οδήγησαν στο κλείσιμο πρεσβειών στον μουσουλμανικό κόσμο.

Το φερόμενο μήνυμα αφορούσε διενέργεια επίθεσης το νωρίτερο την περασμένη Κυριακή, οπότε και έκλεισαν οι πρεσβείες.

Το μήνυμα είναι ασυνήθιστο, επειδή σπάνια συνομιλούν τα «μεγάλα κεφάλια» για συγκεκριμένες επιθέσεις -οπότε, όπως αναφέρουν οι New York Times που μεταδίδουν την είδηση επικαλούμενοι αμερικανούς αξιωματούχους, η σοβαρότητα της απειλής κρίθηκε μεγάλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024