Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλειστές πρεσβείες των ΗΠΑ λόγω «απειλής», σε επαγρύπνηση καλεί η Interpol

Κλειστές πρεσβείες των ΗΠΑ λόγω «απειλής», σε επαγρύπνηση καλεί η Interpol

Συναγερμό στις χώρες μέλη της για «αυξημένη επαγρύπνηση σχετικά με τρομοκρατική δραστηριότητα» χτυπά η Interpol, λόγω των πρόσφατων μαζικών αποδράσεων εξτρεμιστών από φυλακές του Ιράκ, της Λιβύης και του Πακιστάν -στις οποίες υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή της Αλ Κάιντα. Η Intepol καλεί σε διερεύνηση για το κατά πόσον οι επιχειρήσεις που κατέληξαν στις αποδράσεις ήταν κεντρικά συντονισμένες. Η ανακοίνωση συνδέει το ζήτημα με το προληπτικό κλείσιμο πρεσβειών των ΗΠΑ στον μουσουλμανικό κόσμο.

Συναγερμό στις χώρες μέλη της για «αυξημένη επαγρύπνηση σχετικά με τρομοκρατική δραστηριότητα» χτυπά η Interpol, λόγω των πρόσφατων μαζικών αποδράσεων εξτρεμιστών από φυλακές του Ιράκ, της Λιβύης και του Πακιστάν -στις οποίες υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή της Αλ Κάιντα. Η Intepol καλεί σε διερεύνηση για το κατά πόσον οι επιχειρήσεις που κατέληξαν στις αποδράσεις ήταν κεντρικά συντονισμένες.

Όπως αναφέρει η Interpol στην ανακοίνωσή της, καλεί τις 190 χώρες-μέλη της να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε πληροφορίες για φυγάδες των φυλακών.

Η ίδια η υπηρεσία δίνει προτεραιότητα στη διερεύνηση της πιθανότητας συντονισμού των αποδράσεων και στον εντοπισμό των φυγάδων.

Δεν είναι σαφές κατά πόσο το ζήτημα συνδέεται με το προληπτικό κλείσιμο πρεσβειών την Κυριακή στον μουσουλμανικό κόσμο και την ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο. Η Interpol αναφέρεται στην απόφαση στην ίδια ανακοίνωση.

Τις πρεσβείες τους συγκερκιμένα στην Υεμένη δεν θα ανοίξουν, για λόγους ασφαλείας, ούτε η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024