Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ψήφο εμπιστοσύνης -στο μνήμονιο- πήρε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας

Ψήφο εμπιστοσύνης -στο μνήμονιο- πήρε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας

Σε μία «εύκολη» ψηφοφορία, που στόχο είχε να δείξει ακριβώς ότι το ενδοκυβερνητικό ρήγμα για την τήρηση του μνημονίου έχει ξεπεραστεί, η πορτογαλική κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα σημάδια της ανάκαμψης είναι κοντά, η αντιπολίτευση απέρριψε την «αισιοδοξία» του πρωθυπουργού και διαδηλωτές στα θεωρεία είχαν φορέσει μύτες κλόουν καταγγέλλοντας την διαδικασία ως σόου.

Σε μία «εύκολη» ψηφοφορία, που στόχο είχε να δείξει ακριβώς ότι το ενδοκυβερνητικό ρήγμα για την τήρηση του μνημονίου έχει ξεπεραστεί, η πορτογαλική κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα σημάδια της ανάκαμψης είναι κοντά, η αντιπολίτευση απέρριψε την «αισιοδοξία» του πρωθυπουργού και διαδηλωτές στα θεωρεία είχαν φορέσει μύτες κλόουν καταγγέλλοντας την διαδικασία ως σόου.

Η συζήτηση περιστράφηκε, φυσικά, γύρω από το μνημόνιο, με την κυβέρνηση να διαμηνύει (προς πάσα κατεύθυνση) πως δεν πρόκειται να αποκλίνει από τους όρους του και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους στο χρόνο που προβλέπεται.

Όπως αναμενόταν, όλοι οι βουλευτές των δύο κομμάτων του κεντροδεξιού συνασπισμού, ο οποίος έχει ισχυρή πλειοψηφία, υπερψήφισαν. Οι βουλευτές των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών και άλλων δύο μικρότερων κεντροαριστερών κομμάτων καταψήφισαν, απορρίπτοντας ως καταστροφική τη συνταγή λιτότητας.

Η Λισαβόνα προβλέπεται να επιστρέψει στις αγορές τον επόμενο χρόνο, αλλά δεν αποκλείεται να χρειαστεί -αν μη τι άλλο, λόγω της ύφεσης- κάποιου είδους συνέχιση της βοήθειας από την Ευρωζώνη.

«Έμειναν μόνο δέκα μήνες για το πρόγραμμα στήριξης, γεμάτοι προκλήσεις και δύσκολες επιλογές» είπε ο πρωθυπουργός. «Αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να διστάσουμε τώρα, θα καταφέρουμε να επιτχύουμε την οικονομική και δημοσιονομική προσαρμογή με τους όρους που έχουν ήδη ανακοινωθεί» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Υπάρχουν αυξανόμενα θετικά σημάδια στην οικονομία πως μπορεί να βρισκόμαστε πολύ κοντά στην αντιστροφή του κλίματος, την οποία επιθυμούν όλοι οι Πορτογάλοι» προσέθεσε.

Από τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλιστές, ο γενικός γραμματέας τους Αντόνινο Ζοζέ Σεγκούρο, κατηγόρησε την κυβένρηση πως «θέλει να κοροϊδέψει τους Πορτογάλους ότι γίνεται να γεννηθεί κανείς δύο φορές» -μετά, δηλαδή, την ρήξη των δύο κομμάτων και την επαναπροσέγγισή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024