Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανακοινώνεται η ετυμηγορία στην πολύκροτη δίκη του Μπράντλι Μάνινγκ

Ανακοινώνεται η ετυμηγορία στην πολύκροτη δίκη του Μπράντλι Μάνινγκ

Η πρόεδρος του στρατοδικείου όπου δικάζεται ο στρατιώτης Μπράντλι Μάνινγκ με την κατηγορία ότι παρέδωσε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα στο WikiLeaks ανακοίνωσε ότι η απόφαση για την ενοχή του ή μη θα ανακοινωθεί την Τρίτη. Η σοβαρότερη από τις 21 κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται, η παροχή βοήθειας στον εχθρό, επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η πρόεδρος του στρατοδικείου όπου δικάζεται ο στρατιώτης Μπράντλι Μάνινγκ με την κατηγορία ότι παρέδωσε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα στο WikiLeaks ανακοίνωσε ότι η απόφαση για την ενοχή του ή μη θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Ο 25χρονος Μάνινγκ, που είναι κατηγορούμενος για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ, αντιμετωπίζει συνολικά 21 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η σοβαρότερη απ’ όλες, η παροχή βοήθειας στον εχθρό, επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο ίδιος έχει δηλώσει ένοχος σε κάποια από τα λιγότερα σοβαρά αδικήματα.

Ο Μάνινγκ είχε συλληφθεί το Μάιο του 2010, όταν υπηρετούσε στο Ιράκ ως αναλυτής πληροφοριών. Η διαρροή είχε γίνει στις αρχές εκείνης της χρονιάς.

Οι δικηγόροι του στρατιώτη απέρριψαν τις κατηγορίες της εισαγγελίας ότι πρόκειται για προδότη και τονίζουν, αντίθετα, ότι με τις πράξεις του ο Μάνινγκ ήθελε να ανοίξει, προς όφελος των συμπολιτών του, μία ευρύτερη συζήτηση για την στρατιωτική και διπλωματική πολιτική των ΗΠΑ.

Μετά τη σύλληψή του ο Μάνινγκ κρατήθηκε για σχεδόν ένα χρόνο σε πλήρη απομόνωση και μόνο μετά και από την πίεση ακτιβιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων μεταφέρθηκε σε φυλακή με κάπως χαλαρότερες συνθήκες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024