Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αιματηρές συγκρούσεις, όπλα και δακρυγόνα κοντά στην πλατεία Ταχρίρ

Αιματηρές συγκρούσεις, όπλα και δακρυγόνα κοντά στην πλατεία Ταχρίρ

Σε πεδίο μάχης μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος Μοχάμεντ Μόρσι μετατράπηκε περιοχή κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, εστία της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ και των διαδηλώσεων κατά του ισλαμιστή προέδρου που τον διαδέχθηκε. Οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν πετώντας πέτρες και καπνογόνα, ενώ στα χέρια τους βρίσκονταν και όπλα. Δακρυγόνα χρησιμοποίησε ο στρατός για να διαλύσει το πλήθος. Ένας νεκρός και επτά τραυματίες ο απολογισμός. Άλλοι τρεις νεκροί σε ταυτόχρονες συγκρούσεις στα βόρεια του Καΐρου. Φωτορεπορτάζ.

Σε πεδίο μάχης μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος Μοχάμεντ Μόρσι μετατράπηκε περιοχή κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, εστία της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ και των διαδηλώσεων κατά του ισλαμιστή προέδρου που τον διαδέχθηκε.

Οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν πετώντας πέτρες και καπνογόνα, ενώ στα χέρια τους βρίσκονταν και όπλα. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες είναι, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση, ο πρώτος απολογισμός των σφοδρότερων συγκρούσεων που ξεσπούν στο Κάιρο εδώ και μία εβδομάδα.

Κηλίδες αίματος και σπασμένα γυαλιά κάλυπταν το οδόστρωμα, στο χώρο ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως συνελήφθησαν επτά υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι και κατασχέθηκαν δύο όπλα που έφεραν επάνω τους.

Ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε την ίδια στιγμή πως είδε δύο αντιπάλους του ισλαμιστή προέδρου που ανετράπη από το στρατό να κρατούν αυτοσχέδια όπλα.

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας φέρεται να επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο των μαζικών διαδηλώσεων που κατέληξαν στην πραξικοπηματική καθαίρεση της 3ης Ιουλίου.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις που ξέσπασαν επίσης στην πόλη Καλιούμπ, στα βόρεια του Καΐρου.

Μετά την πτώση του Μοχάμεντ Μόρσι η Αίγυπτος έχει μετρήσει περισσότερους από 100 νεκρούς σε επεισόδια βίας, στην πλειονότητά τους υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024