Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον», πορείες σε 100 πόλεις στις ΗΠΑ

«Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον», πορείες σε 100 πόλεις στις ΗΠΑ

Περισσότερες από 100 πορείες ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον» πραγματοποιούνται το Σάββατο, με αίτημα τη δίωξη του Τζορτζ Ζίμερμαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης πολιτικών δικαιωμάτων, μία εβδομάδα μετά την αθώωση του 29χρονου για το φόνο του 17χρονου Αφροαμερικανού το 2012 στη Φλόριντα.

Περισσότερες από 100 πορείες ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον» πραγματοποιούνται το Σάββατο, με αίτημα τη δίωξη του Τζορτζ Ζίμερμαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης πολιτικών δικαιωμάτων, μία εβδομάδα μετά την αθώωση του 29χρονου για το φόνο του 17χρονου Αφροαμερικανού το 2012 στη Φλόριντα

Το Δίκτυο Εθνικής Δράσης, του οποίου ηγείται ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων και βαπτιστής ιερέας Αλ Σάρπτον, διοργανώνει τις κινητοποιήσεις, που συμπεριλαμβάνουν πορείες έξω από ομοσπονδιακά δικαστήρια σε πολλές πόλεις σε όλη την Αμερική.

Η μητέρα και ο αδελφός του Τρέιβον Μάρτιν αναμένεται να συμμετάσχουν σε πορεία στη Νέα Υόρκη, ενώ ο πατέρας του αναμένεται να παραστεί σε μια επιμνημόσυνη δέηση στο Μαϊάμι.

Η αθώωση του Ζίμερμαν για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν από το σώμα ενόρκων δικαστηρίου στη Φλόριντα προκάλεσε γενικευμένη οργή στην κοινότητα των Αφροαμερικανών, πυροδοτώντας εκ νέου την δημόσια συζήτηση σε όλη τη χώρα για τον ενδεχόμενο ρόλο των φυλετικών διακρίσεων στο θάνατο του 17χρονου.

Ο Μάρτιν ήταν άοπλος όταν ο Ζίμερμαν τον πυροβόλησε και τον σκότωσε τον Φεβρουάριο του 2012, σε μια συνοικία με ελεγχόμενη είσοδο, όπου ο δεύτερος υπηρετούσε ως εθελοντής φρουρός και όπου διέμενε ο πρώτος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ έχει δηλώσει ότι η υπόθεση επανεξετάζεται από το υπουργείο του για να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκαν διατάξεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας που αφορούν στα πολιτικά δικαιώματα και εάν μπορεί να προχωρήσει μια νέα δίωξη του Ζίμερμαν.

Ομπάμα: «Ο Τρέιβον θα μπορούσα να είμαι εγώ 35 χρόνια πριν»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια χθες για την υπόθεση, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Τρέιβον Μάρτιν θα μπορούσα να είμαι εγώ 35 χρόνια πριν» και κάλεσε την Αμερική «να ψάξει μέσα της»…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024