Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για «συμβιβασμό εθνικής σωτηρίας» στην Πορτογαλία

Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για «συμβιβασμό εθνικής σωτηρίας» στην Πορτογαλία

Χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία επί του «συμβιβασμού εθνικής σωτηρίας» που ζητά ο Πορτογάλος πρόεδρος για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση έληξαν πρόωρα το βράδυ της Παρασκευής οι διαπραγματεύσεις της συντηρητικής κυβέρνησης Κοέλιου και των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών. Ο λόγος «επιστρέφει» στον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα για τα επόμενα βήματα προς τερματισμό της κρίσης που απειλεί την «έξοδο» της Λισαβόνας από το μνημόνιο δανεισμού.

Χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία επί του «συμβιβασμού εθνικής σωτηρίας» που ζητά ο Πορτογάλος πρόεδρος για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση έληξαν πρόωρα το βράδυ της Παρασκευής οι διαπραγματεύσεις της συντηρητικής κυβέρνησης Κοέλιου και των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών.

Ο λόγος «επιστρέφει» στον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα για τα επόμενα βήματα προς τερματισμό της κρίσης που απειλεί την «έξοδο» της Λισαβόνας από το μνημόνιο δανεισμού.

Την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρου, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσους Κοέλιου και τον μικρότερο εταίρο του στην κυβέρνηση, το συντηρητικό CDS-PP.

Ανέφερε ότι η συμπολίτευση απέρριψε τις περισσότερες προτάσεις των Σοσιαλιστών, «καθιστώντας αδύνατο έναν συμβιβασμό εθνικής σωτηρίας».

«Υπήρξαν σαφώς δύο διαφορετικές απόψεις για την έξοδο από την κρίση. Δεδομένου αυτού, δεν υπήρχε νόημα για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης» επισήμανε ο Σεγκούρου.

Το PS, το PSD και το CDS-PP έχουν διορία μέχρι την Κυριακή για να βρουν μια λύση.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας είχε από τα τρία κόμματα που έχουν συνυπογράψει το μνημόνιο να καταλήξουν σε «συμβιβασμό εθνικής σωτηρίας» ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που πυροδοτήθηκε μετά την παραίτηση των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών και να εξασφαλιστεί η εκπλήρωση των υποχρεώσεων και των μέτρων του προγράμματος δανεισμού που λήγει τον Ιούνιο του 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο τρελό» – Έκλεισαν πάλι το Πασαλιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού

«Για αυτό θα ζω με όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»... Και κάπως έτσι αυτό το σύνθημα παίρνει σάρκα και οστά και για το μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024