Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ο Τρέιβον θα μπορούσα να είμαι εγώ 35 χρόνια πριν» λέει ο Ομπάμα

«Ο Τρέιβον θα μπορούσα να είμαι εγώ 35 χρόνια πριν» λέει ο Ομπάμα

Σε ενδοσκόπηση καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Μπαράκ Ομπάμα στα πρώτα δημόσια σχόλιά του με την αθώωση του Τζορτζ Ζίμερμαν για το φόνο του νεαρού άοπλου Αφροαμερικανού Τρέιβον Μάρτιν στη Φλόριντα το 2012, που πυροδότησε οργή και απογοήτευση, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για τα πολιτικά δικαιώματα και τα ρατσιστικού κινήτρου εγκλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Ο Τρέιβον Μάρτιν θα μπορούσα να είμαι εγώ 35 χρόνια πριν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος...

Σε ενδοσκόπηση καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Μπαράκ Ομπάμα στα πρώτα δημόσια σχόλιά του με την αθώωση του Τζορτζ Ζίμερμαν για το φόνο του νεαρού άοπλου Αφροαμερικανού Τρέιβον Μάρτιν στη Φλόριντα το 2012, που πυροδότησε κύμα αντιδράσεων, οργή και απογοήτευση, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για τα πολιτικά δικαιώματα και τα ρατσιστικού κινήτρου εγκλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είναι στιγμή να ψάξουμε όλοι μέσα μας» είπε ο Ομπάμα σε απρόσμενη εμφάνισή του στην Αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου, λέγοντας πως πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για τη στήριξη των Αφροαμερικανών αγοριών και να εξεταστούν οι πολιτειακοί και τοπικοί νόμοι για να διαπιστωθούν εάν ενθαρρύνουν γεγονότα όπως ο τραγικός θάνατος του Τρέιβον Μάρτιν στη Φλόριντα.

«Όταν ο Τρέιβον Μάρτιν πυροβολήθηκε, είπα ότι μπορούσε να ήταν γιος μου. Ένας άλλος τρόπος να το πω αυτό είναι ότι ο Τρέιβον Μάρτιν θα μπορούσα να είμαι εγώ 35 χρόνια πριν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Πού οδηγούμαστε με αυτό;» αναρωτήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Πώς παίρνουμε μαθήματα και κινούμαστε προς μία θετική κατεύθυνση; Είναι καιρός για όλους μας να κάνουμε ενδοσκόπηση» ανέφερε, επισημαίνοντας όμως ταυτόχρονα πως σε γενικές γραμμές δεν είναι παραγωγικό όταν οι πολιτικοί επιχειρούν να ενορχηστρώσουν μία συζήτηση.

Από την άλλη πλευρά, επισήμανε πως οι φυλετικές σχέσεις στις ΗΠΑ στην πραγματικότητα βελτιώνονται. Αναφερόμενος στις κόρες του και τις σχέσεις με φίλους τους, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Είναι καλύτεροι απ’ ότι είμαστε. Είναι καλύτερο απ’ ότι ήμασταν».

Η δολοφονία του Τρέιβον Μάρτιν και η ακόλουθη αθώωση του αυτόκλητου ένοπλου φύλακα Τζορτζ Ζίμερμαν προβλημάτισε τις ΗΠΑ και επανέφερε τη συζήτηση σχετικά με το φυλετικό ζήτημα και τους νόμους αυτοάμυνας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, συνήθως δεν μιλά επί φυλετικών ζητημάτων.

Ως προς τη νομική πτυχή της υπόθεσης και την αθώωση Ζίμερμαν, ο Ομπάμα αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, λέγοντας «το σώμα των ενόρκων μίλησε, κατ’ αυτό τον τρόπο λειτουργεί το σύστημά μας». Ωστόσο, τόνισε πως πολιτειακοί νόμοι, όπως στην περίπτωση της Φλόριντα, χρίζουν προσεκτικής ματιάς.

Η απαλλαγή του 29χρονου Τζορτζ Ζίμερμαν -που επικαλέστηκε αυτοάμυνα για το έγκλημα- ήλθε από εξαμελές σώμα ενόρκων, όλες ανώνυμες γυναίκες, οι πέντε λευκές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024