Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μεταλλικό άγκιστρο ευθύνεται για τον εκτροχιασμό του τρένου στη Γαλλία

Μεταλλικό άγκιστρο ευθύνεται για τον εκτροχιασμό του τρένου στη Γαλλία

Ένα μεταλλικό άγκιστρο που είχε μετακινηθεί στη διακλάδωση της σιδηροτροχιάς στην οποία κινείτο ο συρμός Παρισίων-Λιμόζ, οφείλεται ο εκτροχιασμός του τρένου, σύμφωνα με εκπρόσωπο των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF). Το δυστύχημα είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άτομα και να τραυματιστούν άλλα 30. Η SNCF ανακοίνωσε πως θα γίνει τεχνικός έλεγχος σε 5.000 παρόμοια τμήματα στο σιδηροδρομικό της δίκτυο.

Ένα μεταλλικό άγκιστρο που είχε μετακινηθεί στη διακλάδωση της σιδηροτροχιάς στην οποία κινείτο ο συρμός Παρισίων-Λιμόζ, οφείλεται ο εκτροχιασμός του τρένου, σύμφωνα με εκπρόσωπο των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF).

«Αυτή η σφήνα, είδος ατσάλινου άγκιστρου, που συνδέει τις δυο σιδηροτροχιές στις βελόνες της διακλάδωσης, είχε μετακινηθεί και βγήκε από τη βάση της», επεσήμανε ο Πιερ Ιζάρ, γενικός διευθυντής υποδομών της εταιρείας, έπειτα από τις πρώτες γνωματεύσεις των ειδικών.

Στο πλαίσιο αυτό, η SNCF ανακοίνωσε πως θα γίνει τεχνικός έλεγχος σε 5.000 παρόμοια τμήματα στο σιδηροδρομικό της δίκτυο.

«Η αποσταθεροποίηση αυτού του άγκιστρου στις διακλαδώσεις αποτελεί ακριβώς το αντικείμενο» της δικαστικής και τεχνικής έρευνας που έχει δρομολογηθεί, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των γαλλικών σιδηροδρόμων Γκιγιόμ Πεπί.

Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν όταν το τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στο Μπρετινί-σιρ-Ορζ.

Ο υπουργός Μεταφορών είχε πει, νωρίτερα, ότι το ατύχημα δεν οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος.

Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος. Ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν τρεις ξεχωριστές έρευνες, μία από τις αστυνομικές αρχές, μία από το υπουργείο Μεταφορών και μία ακόμα από την εθνική αρχή σιδηροδρόμων, SNCF.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024