Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δίωξη για τον εφιαλτικό εκτροχιασμό τρένου στον Καναδά, 15 οι νεκροί

Δίωξη για τον εφιαλτικό εκτροχιασμό τρένου στον Καναδά, 15 οι νεκροί

Οι καναδικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα με σκοπό την απόδοση ευθυνών για τον εκτροχιασμό του τρένου που έσπειρε το χάος στο Λακ-Μεγκαντίκ, όταν λύθηκε από τη θέση που ήταν σταθμευμένο και κύλησε ακυβέρνητο στο κέντρο της πόλης ενώ τα 73 βαγόνια του ήταν φορτωμένα με εκρηκτικά. Ο αριθμός των νεκρών έχει εν τω μεταξύ αυξηθεί σε 15, ενώ οι έρευνες στο επίκεντρο της καταστροφικής πυρκαγιάς συνεχίζονται και τα συνεργεία φοβούνται πως θα βρουν κι άλλες σορούς.

Οι καναδικές αρχές ξεκίνησαν δικαστική έρευνα με σκοπό την απόδοση ευθυνών για τον εκτροχιασμό του τρένου που έσπειρε το χάος στο Λακ-Μεγκαντίκ, όταν λύθηκε από τη θέση που ήταν σταθμευμένο και κύλησε ακυβέρνητο στο κέντρο της πόλης ενώ τα 73 βαγόνια του ήταν φορτωμένα με εκρηκτικά.

Ο αριθμός των νεκρών έχει εν τω μεταξύ αυξηθεί σε 15, ενώ οι έρευνες στο επίκεντρο της καταστροφικής πυρκαγιάς συνεχίζονται και τα συνεργεία φοβούνται πως θα βρουν κι άλλες σορούς. Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει πάνω από τους 30, σχεδόν τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα.Ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Κεμπέκ Μισέλ Φορζέ ανέφερε ότι κατά τις έρευνες «εντοπίστηκαν στοιχεία» που δικαιολογούν την δικαστική έρευνα. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, περιοριζόμενος μόνο στο να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και στην επίσημανση ότι διερευνάται κυρίως εγκληματική αμέλεια.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Το τρένο, φορτωμένο με πετρελαιοειδή, είχε σταθμευτεί σε λόφο έξω από την κωμόπολη. Υπό αδιεκρίνιστες συνθήκες, το τρένο λύθηκε και κύλησε ακυβέρνητο μέχρι το κέντρο της πόλης τα ξημερώματα του Σαββάτου, οπότε και εξερράγησαν το ένα μετά το άλλο τα βαγόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024