Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατικό χτύπημα «εμπνευσμένο» από την Αλ Κάιντα απετράπη στον Καναδά

Τρομοκρατικό χτύπημα «εμπνευσμένο» από την Αλ Κάιντα απετράπη στον Καναδά

Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στη Βικτόρια της Βρετανικής Κολούμπια με επίδοξους δράστες δύο Καναδούς πολίτες, «που ριζοσπαστικοποιήθηκαν εμπνεόμενοι από την ιδεολογία της Αλ Κάιντα», ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν οι Αρχές του Καναδά. Οι συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν βόμβες από χύτρες ταχύτητας έξω από το τοπικό Κοινοβούλιο στη Βικτόρια ανήμερα της εθνικής επετείου του Καναδά, την 1η Ιουλίου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στη Βικτόρια της Βρετανικής Κολούμπια με επίδοξους δράστες δύο Καναδούς πολίτες, «που ριζοσπαστικοποιήθηκαν εμπνεόμενοι από την ιδεολογία της Αλ Κάιντα», ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν οι Αρχές του Καναδά.

Οι συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν βόμβες από χύτρες ταχύτητας έξω από το τοπικό Κοινοβούλιο στη Βικτόρια ανήμερα της εθνικής επετείου του Καναδά, την 1η Ιουλίου.

Η αστυνομία του Καναδά ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες καθοδηγήθηκαν από την ιδεολογία της Αλ Κάιντα, ωστόσο αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διεθνείς διασυνδέσεις ή «δάκτυλο» της Αλ Κάιντα. Εκτιμάται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκαν μόνοι και έδρασαν μεμονωμένα.

Από τις Αρχές υπογραμμίστηκε ότι ουδέποτε υπήρξε πραγματικός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς η απειλή εντοπίστηκε πολύ νωρίς. Οι συλληφθέντες παρακολουθούνταν από τις δυνάμεις ασφαλείας από το Φεβρουάριο.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα ανήμερα του εορτασμού της Ημέρας του Καναδά, όταν χιλιάδες πολίτες παρέστησαν στους εορτασμούς στο τοπικό Κοινοβούλιο. Οι βόμβες εντοπίστηκαν έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου πριν συγκεντρωθεί το πλήθος για τους επίσημους εορτασμούς.

Οι καναδικές Αρχές ανέφεραν, επίσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν έχουν στοιχεία για οποιαδήποτε σύνδεση με βομβιστικές επιθέσεις της 15ης Απριλίου στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024