Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Συνεχίζω» δηλώνει ο πορτογάλος πρωθυπουργός παρά τις παραιτήσεις

«Συνεχίζω» δηλώνει ο πορτογάλος πρωθυπουργός παρά τις παραιτήσεις

Παραμένω πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ξεκαθάρισε ο Πάσος Κοέλιου, παρά το ντόμινο παραιτήσεών στην κυβέρνησή του με φόντο τα μέτρα λιτότητας. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, λίγες ώρες μετά την παραίτηση και του υπουργού Εξωτερικών, ο πορτογάλος πολιτικός τόνισε: «δεν θα εγκαταλείψω τη χώρα μου». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η παραίτηση του ΥΠΕΞ δεν γίνεται δεκτή.

Παραμένω πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ξεκαθάρισε ο Πάσος Κοέλιου, παρά το ντόμινο παραιτήσεών στην κυβέρνησή του με φόντο τα μέτρα λιτότητας.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, λίγες ώρες μετά την παραίτηση και του υπουργού Εξωτερικών, ο πορτογάλος πολιτικός τόνισε: «δεν θα εγκαταλείψω τη χώρα μου».

Πάντως, η παραίτηση του ΥΠΕΞ δεν έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό. «Θα ήταν βιαστικό να κάνω αποδεκτή αυτήν την παραίτηση μπροστά στην απειλή της πολιτικής αποσταθεροποίησης που αυτή θα προκαλούσε» εξήγησε.

Ο Κουέλιου δήλωσε ακόμα ότι απόφαση του Πόρτας τον εξέπληξε βαθύτατα. «Τα σημερινά γεγονότα ήσαν απρόβλεπτα» τόνισε.

Δεσμεύθηκε, τέλος, να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπερβεί την κρίση.

Ο Πάουλο Πόρτας, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (CDS-PP), θεωρείται πρόσωπο-«κλειδί» για τη συνοχή της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

Ο Πόρτας εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις για την τοποθέτηση της νέας υπουργού Οικονομικών στη θέση του παραιτηθέντος Βίτορ Γκασπάρ.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο Πόρτας τόνισε πως διαφωνεί με την επιλογή της νέας υπουργού Μαρία Αλμπουκέρκε.

«Ο πρωθυπουργός επέλεξε να συνεχίσει την χαραγμένη οδό στο υπουργείο Οικονομικών. Σέβομαι την εκλογή αυτή, όμως διαφωνώ. Επεσήμανα την άποψή μου στον πρωθυπουργό, ο οποίος επέμεινε στην επιλογή του. Κατά συνέπεια, η παραμονή μου στην κυβέρνηση θα ισοδυναμούσε με υποκρισία» πρόσθεσε ο Πόρτας.

Η πορτογαλική οικονομία κατά το τελευταίο τέταρτο του 2012 συρρικνώθηκε κατά 1,8% σε τρίμηνη βάση, περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ το 2012 αναμένεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 2,3%.

Πέρα από την συνεχιζόμενη ύφεση, η χώρα υποφέρει και από τα άλλα προβλήματα της ευρωπεριφέρειας, όπως η ανεργία των νέων: στη χώρα έχει φτάσει το 42%, κατά την πιο πρόσφατη μέτρηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024