Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολή διαδηλωτών σε γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων

Εισβολή διαδηλωτών σε γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων

Στα κεντρικά γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Κάιρο εισέβαλαν διαδηλωτές εναντίον του αιγύπτιου προέδρου Μόρσι, πετώντας έπιπλα από τα παράθυρα και βάζοντας φωτιά. Την ίδια στιγμή, το κίνημα «Ταραμούντ» (Επανάσταση), που έχει μπει στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων εναντίον του αιγύπτιου προέδρου, κάλεσε τον Μόρσι να παραιτηθεί μέχρι το απόγευμα της Τρίτης ή να βρεθεί αντιμετώπος με «απόλυτη πολιτική ανυπακόη» στους δρόμους της χώρας. Η ομάδα είχε υποστηρίξει πως έχει μαζέψει 22 εκατομμύρια υπογραφές πολιτών που ζητούν την αποχώρηση του Μόρσι.

Στα κεντρικά γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Κάιρο εισέβαλαν διαδηλωτές εναντίον του αιγύπτιου προέδρου Μόρσι, πετώντας έπιπλα από τα παράθυρα και βάζοντας φωτιά. Την ίδια στιγμή, το κίνημα «Ταραμούντ» (Επανάσταση), που έχει μπει στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων εναντίον του αιγύπτιου προέδρου, κάλεσε τον Μόρσι να παραιτηθεί μέχρι το απόγευμα της Τρίτης ή να βρεθεί αντιμετώπος με «πλήρη πολιτική ανυπακόη» στους δρόμους της χώρας.

Στο σκηνικό στην Αίγυπτο επιστρέφει ο κίνδυνος απορρύθμισης με την επέτειο του Μόρσι στην προεδρία της Αιγύπτου: Την Κυριακή, τεράστιο πλήθος βγήκε στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων στην Αίγυπτο εναντίον του Μόρσι αλλά ισχυρή ήταν και η κινητοποιήση του στρατοπέδου των υποστηρικτών του. Ο συνδυασμός οδήγησε σε αιματηρές οδομαχίες με τουλάχιστον οκτώ νεκρούς (και συνολικά 16 όλες τις τελευταίες ημέρες), την στιγμή που ο στρατός δηλώνει έτοιμος να διαφυλάξει την τάξη.

Το Ταμαρούντ είχε υποστηρίξει πως έχει μαζέψει 22 εκατομμύρια υπογραφές πολιτών που ζητούν την αποχώρηση του Μόρσι. «Έχει χρόνο μέχρι τις 17:00 της Τρίτης να αφήσει την εξουσία και να ανοίξει το δρόμο για πρόωρες προεδρικές εκλογές» ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο το κίνημα, λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα ξεκινήσει εκστραστεία απόλυτης πολιτικής ανυπακοής».

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ανταποκριτής του Associated Press στο Κάιρο μετέδωσε πως το πλήθος εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι, στο Κάιρο.

Οι διαδηλωτές πετούσαν έπιπλα και φακέλους από το παράθυρα του εξαόροφου κτιρίου ενώ καπνός υψωνόταν από ένα σημείο του.

Τη νύχτα της Κυριακής, τα γραφεία στο ανατολικό Κάιρο είχαν γίνει ξανά στόχος των διαδηλωτών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, εκατοντάδες κόσμου επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στο κτίριο, το οποίο έπιασε φωτιά την ώρα που μέσα βρίσκονταν φρουροί που αντάλλασσαν πυρά με τους επιτιθέμενους.

Η καρδιά των διαδηλώσεων στην ασταθή Αίγυπτο των τελευταίων τριών ετών χτυπούσε στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο. Κρατώντας τους τόνους της εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ, οι τωρινές συγκεντρώσεις έχουν μεν ως ένα από τρία επίκεντρα την Ταχρίρ, αλλά το ενδιαφέρον τους «μοιράζεται» και στα κεντρικά των Αδελφών Μουσουλμάνων όπως και στην περιοχή γύρω από το προεδρικό μέγαρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024