Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με «οθωμανικό χαστούκι» απειλεί η Τουρκία Facebook και Twitter

Με «οθωμανικό χαστούκι» απειλεί η Τουρκία Facebook και Twitter

Με νέες επικριτικές δηλώσεις κατά των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το ρόλο τους στις πρόσφατες διαδηλώσεις επανήλθε ο τούρκος υπουργός Επικοινωνίας Μπιναλί Γιλντιρίμ καλώντας τους να συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές και απειλώντας ότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν κυρώσεις. Ο υπουργός κάλεσε το Facebook και το Twitter να μην «παίζουν με την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία» της χώρας του.

Με νέες επικριτικές δηλώσεις κατά των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το ρόλο τους στις πρόσφατες διαδηλώσεις επανήλθε ο τούρκος υπουργός Επικοινωνίας Μπιναλί Γιλντιρίμ καλώντας τους να συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές και απειλώντας ότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν κυρώσεις.

Ο υπουργός κάλεσε το Facebook και το Twitter να μην «παίζουν με την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία» της χώρας του.

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτούς που δεν την αναγνωρίζουν» απειλώντας τους ιστότοπους μάλιστα με το ότι 79 εκατομμύρια άνθρωποι [ο πληθυσμός της Τουρκίας] θα τους δώσει ένα ‘οθωμανικό χαστούκι’», δηλαδή ένα γερό χαστούκι.

«Ναι στις ελευθερίες μέχρι τέλους και στη χρήση του Ίντερνετ, όμως όχι, απολύτως όχι, σ’ αυτό που χρησιμεύει ως μέσο για το χάος, τη βία και το έγκλημα», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε συγκέντρωση στο Καρς (ανατολική Τουρκία).

«Αν υπάρχει ένα αδίκημα, αυτό μπορεί να διαπραχθεί εξίσου καλά στην πραγματική και στην εικονική ζωή», υπογράμμισε ο υπουργός αναφερόμενος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό τουλάχιστον 8.000.

Ο Γιλντιρίμ αναγνώρισε πως οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας «ελεύθερος τομέας» και πως δεν υπάρχει θέμα να απαγορευθεί. Όμως «είναι το φυσικότερο δικαίωμα της Τουρκίας» να απαιτεί οι ιστότοποι αυτοί να μην αποτελούν μέσα υποκίνησης της βίας, υπογράμμισε.

Το Twitter και το Facebook χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην κινητοποίηση των διαδηλωτών και για την ενημέρωσή τους αφού η κάλυψη από τα παραδοσιακά μέσα ήταν κατά κανόνα πολύ περιορισμένη.

Και οι δύο υπηρεσίες αρνήθηκαν ότι έδωσαν στην τουρκική κυβέρνηση δεδομένα χρηστών που κατά τις Αρχές είχαν ρόλο στην υποκίνηση των διαδηλώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024