Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τη νίκη στις κάλπες της Αλβανίας διεκδικούν αμφότεροι Μπερίσα και Ράμα

Τη νίκη στις κάλπες της Αλβανίας διεκδικούν αμφότεροι Μπερίσα και Ράμα

Κλίμα έντασης και αβεβαιότητας διαμορφώνεται στην Αλβανία με αμφότερους τους Σαλί Μπερίσα και Έντι Ράμα να διεκδικούν τη νίκη στις κάλπες που αμαυρώθηκαν από την ανταλλαγή πυρών με θύμα υποστηρικτή της αντιπολίτευσης και καταγγελίες για παρατυπίες. Τη Δευτέρα αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα μίας αναμέτρησης που παρακολουθείται στενά από την ΕΕ και τη Δύση, και για μια ακόμη φορά υπονομεύει αντί να ενισχύσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Κλίμα έντασης και αβεβαιότητας διαμορφώνεται στην Αλβανία με αμφότερους τους Σαλί Μπερίσα και Έντι Ράμα να διεκδικούν τη νίκη στις κάλπες που αμαυρώθηκαν από την ανταλλαγή πυρών με θύμα υποστηρικτή της αντιπολίτευσης και καταγγελίες για παρατυπίες.

Τη Δευτέρα αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα μίας αναμέτρησης που παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Δύση, και για μια ακόμη φορά υπονομεύει αντί να ενισχύσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Ο Έντι Ράμα, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος που ηγείται της αριστερής συμμαχίας, διακήρυξε πρώτος τη νίκη «της αναγέννησης απέναντι στην καταστροφή» στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα ενώπιον υποστηρικτών του που φώναζαν «νίκη».

Ο ίδιος κάλεσε τους αρχηγούς της αστυνομίας -τους οποίους κατηγόρησε ως εμπλεκόμενους σε προσπάθειες για νοθεία- να μην τολμήσουν να πειράξουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας διότι, όπως είπε, «ο Μπερίσα δεν είναι παρά ένας υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα πρέπει να ετοιμάσει την παράδοση της εξουσίας στον αριστερό συνασπισμό».

Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα ήλθε στη συνέχεια να αμφισβητήσει τις δηλώσεις Ράμα, με την εκπρόσωπό του Μελίντα Μπρέγκου να ανακοινώνει πως «ο αλβανικός λαός αποφάσισε να συνεχίσουμε και να κυβερνήσουμε την χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Δύο exit poll που δημοσιοποιήθηκαν αφότου έκλεισαν οι κάλπες έδωσαν αντικρουόμενα αποτελέσματα, και σε κάθε περίπτωση ανάλογες μετρήσεις δεν έχουν αποδειχθεί ακριβείς στο παρελθόν.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι διακηρύξεις των δύο μεγάλων συνασπισμών στοχεύουν στο να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές των κομμάτων, εν όψει της αυριανής επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Η ανακοίνωση γίνεται τη Δευτέρα μετά την παράταση που δόθηκε στην ψηφοφορία, λόγω του αριθμού των εκλογέων που ανέμενε έξω από εκλογικά τμήματα για να ψηφίσει μετά τις 20.00, την προκαθορισμένη ώρα που έκλειναν οι κάλπες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024