Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To FBI χρησιμοποιεί drone για παρακολουθήσεις εντός ΗΠΑ

To FBI χρησιμοποιεί drone για παρακολουθήσεις εντός ΗΠΑ

Το αμερικανικό FBI παραδέχθηκε επίσημα για πρώτη φορά πως χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για παρακολούθηση εντός της επικράτειας των ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας επιβεβαίωσε τη χρήση drone μιλώντας σε επιτροπή του αμερικανού Κογκρέσου, πυροδοτώντας μία συζητήση που συνδυάζει τόσο το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα drone της αμερικανικής κυβέρνησης όσο και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Το αμερικανικό FBI παραδέχθηκε επίσημα για πρώτη φορά πως χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για παρακολούθηση εντός της επικράτειας των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ρόμπερτ Μούλερ επιβεβαίωσε τη χρήση drone μιλώντας σε επιτροπή του αμερικανού Κογκρέσου, πυροδοτώντας μία συζητήση που συνδυάζει τόσο το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα drone της αμερικανικής κυβέρνησης όσο και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ο Μούλερ διευκρίνισε πως το FBI έχει ελάχιστα τέτοια αεροσκάφη και η χρήση τους είναι περιορισμένη. Η υπηρεσία, ανέφερε, τα χρησιμοποίησε για παρακολούθηση στατικών στόχων για να διασφαλιστεί ότι δεν κινδύνευαν οι πράκτορές του και πάντοτε, όπως τόνισε, η χρήση τους γινόταν μετά από άδεια της FAA (πολιτικής αεροπορίας) και σε καθορισμένη περιοχή.

Ως παράδειγμα, για το οποίο μίλησε εκτενώς, ανέφερε την πολυήμερη ομηρία ενός πεντάχρονου αγοριού στην Αλαμπάμα, που είχε παγιδευτεί στο σπίτι του απαγωγέα του.

Η υπηρεσία, εξήγησε, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο κατάρτισης των εσωτερικών της κανονισμών για το πώς θα χρησιμοποιούνται τα drone -«εξειδικεύοντας» το ήδη υπάρχον πλαίσιο για παρακολουθήσεις από αέρος με ελικόπτερα.

Οι προβληματισμοί εκφράστηκαν ήδη από τα μέλη της επιτροπής του Κογκρέσο. Ο ρεπουμπλικανός Τσακ Γκράσλεϊ εμφανίστηκε ανήσυχος από τις αναφορές του Μούλερ, λέγοντας πως «κατά την άποψή μου, βρίσκεται σε κίνδυνο η προστασία της ιδιωτικής σφαίρας». Η δημοκρατική Νταϊάν Φάινσταϊν χαρακτήρισε τα drone «τη μεγαλύτερη απειλή για την ιδιωτική σφαίρα των Αμερικανών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024