Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τα πέντε μέτρα ο πυροβολισμός Τούρκου διαδηλωτή από αστυνομικό

Από τα πέντε μέτρα ο πυροβολισμός Τούρκου διαδηλωτή από αστυνομικό

Ο Ετιέμ Σαρίσουλουκ, ο 26χρονος τούρκος διαδηλωτής που συμμετείχε σε συγκέντρωση στην Άγκυρα την 1η Ιουνίου, σκοτώθηκε από τη σφαίρα αστυνομικού από πολύ μικρή απόσταση -λιγότερο από πέντε μέτρα- αναφέρουν τα πορίσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης. Δεν υπήρξε εξοστρακισμός, ο πυροβολισμός ήταν απευθείας. Για την οικογένεια, που μίλησε στην βρετανική Telegraph, η ευθύνη του θανάτου βαρύνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ετιέμ Σαρίσουλουκ, ο 26χρονος τούρκος διαδηλωτής που συμμετείχε σε συγκέντρωση στην Άγκυρα την 1η Ιουνίου, σκοτώθηκε από τη σφαίρα αστυνομικού, από πολύ μικρή απόσταση –λιγότερο από πέντε μέτρα– αναφέρουν τα πορίσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης. που έγιναν γνωστά τη Δευτέρα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, που είχε ανέβει εξαρχής στο Ίντερνετ, και όπως επιβεβαιώνεται από την έρευνα, ο Σαρίσουλουκ πυροβολήθηκε στο κεφάλι από απόσταση 4,8 μέτρων με πιστόλι 9 χιλιοστών.

Δεν υπήρξε εξοστρακισμός, ο πυροβολισμός ήταν απευθείας.

Οι μαρτυρίες αυτοπτών αναφέρουν (όπως φαίνεται και στο βίντεο) ότι κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με την αστυνομία την 1η Ιουνίου ένας αστυνομικός έριξε ένα διαδηλωτή στο έδαφος.

Τότε άλλοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς για να προστατεύσουν τον διαδηλωτή που ήταν πεσμένος. Ένας αστυνομικός τράβηξε όπλο και άρχισε να πυροβολεί ψηλά.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μέχρι να κηρυχθεί κλινικά νεκρός στις 12 Ιουνίου. Πέθανε την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Η κηδεία του αλεβίτη Σαρίσουλουκ έγινε σε στενό κύκλο το Σάββατο.

Για την οικογένεια, που μίλησε στην βρετανική Telegraph, η ευθύνη του θανάτου βαρύνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. «Ο Ταγίπ [Ερντογάν] έκανε τα αδέλφια να σκοτώνουν το ένα το άλλο. Δεν κατηγορώ την αστυνομία, είναι και αυτοί παιδιά μας. Ο Ταγίπ δίνει τις εντολές».

Επισήμως οι νεκροί των ταραχών των τελευταίων 20 ημερών είναι τουλάχιστον τέσσερις και οι τραυματίες πάνω από 5.000.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024