Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η απειλή των υδάτων έδιωξε χιλιάδες από τα σπίτια τους σε Ουγγαρία, Γερμανία

Η απειλή των υδάτων έδιωξε χιλιάδες από τα σπίτια τους σε Ουγγαρία, Γερμανία

Η καταστροφή από τις πλημμύρες των ποταμών στην κεντρική Ευρώπη, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών, συνεχίζεται στη Γερμανία και την Ουγγαρία, όπου χιλιάδες κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για το φόβο υπερχειλίσεων σε καινούρια σημεία. Στο γερμανικό Μαγδεμβούργο απομακρύνθηκαν 3.000 άτομα και στο ουγγρικό Γκιορουζφάλου άλλοι 2.000 καθώς οι αρχές φοβούνται πως τα αναχώματα δεν θα κρατήσουν. Η στάθμη του Δούναβη στη Βουδαπέστη αναμένεται να φτάσει στο υψηλότερο σημείο της τη Δευτέρα.

Η καταστροφή από τις πλημμύρες των ποταμών στην κεντρική Ευρώπη, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών, συνεχίζεται στη Γερμανία και την Ουγγαρία, όπου χιλιάδες κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για το φόβο υπερχειλίσεων σε καινούρια σημεία. Στο γερμανικό Μαγδεμβούργο απομακρύνθηκαν 3.000 άτομα και στο ουγγρικό Γκιορουζφάλου άλλοι 2.000 καθώς οι αρχές φοβούνται πως τα αναχώματα δεν θα κρατήσουν. Η στάθμη του Δούναβη στη Βουδαπέστη αναμένεται να φτάσει στο υψηλότερο σημείο της τη Δευτέρα. Ήδη, ο ποταμός έχει φτάσει τα 8,6 μέτρα και τη Δευτέρα υπολογίζεται πως θα φτάσει τα 8,95 μέτρα -«γλείφοντας» τα αναχώματα στην ουγγρική πρωτεύουσα, που βρίσκονται στα 9,3 μέτρα.

Στη Γερμανία, η μεγαλύτερη κινητοποίηση καταγράφεται το Σάββατο στο Μαγδεμβούργο (στα κεντροανατολικά) καθώς ο Έλβας συνεχίζει να φουσκώνει. Ένα γηροκομείο έχει εκκενωθεί και ο ηλεκτρισμός έχει κοπεί προληπτικά σε αρκετά μέρη της πόλης.

Στο σημείο που ο Έλβας συναντά τον Μούλντε, έχουν απομακρυνθεί 3.000 άτομα. «Η κατάσταση τις επόμενες ημέρες θα είναι ακραία και δύσκολη», προειδοποίησε τους κατοίκους ο δήμαρχος της πόλης, Λουτς Τρούμπερ.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και σε αρκετά σημεία της Ουγγαρίας. Στο Γκιορουζφάλου, βορειοδυτικά της Βουδαπέστης, 2.000 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί επειδή οι αρχές φοβούνται πως τα αναχώματα δεν θα αντέξουν την πίεση των υδάτων του Δούναβη. Στην υπόλοιπη διαδρομή του ποταμού στην Ουγγαρία, έχουν απομακρυνθεί προληπτικά άλλα 980 άτομα.

Εκατοντάδες στρατιώτες και εθελοντές ενισχύουν τα αναχώματα του Δούναβη στο Σεντεντρέ, μικρή πόλη 22 χιλιόμετρα βόρεια της Βουδαπέστης. Εκεί η στάθμη του ποταμού αναμένεται να φτάσει στο υψηλότερο σημείο της την Κυριακή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024