Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Οτζαλάν χαιρέτισε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία

Ο Οτζαλάν χαιρέτισε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία

Τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις χαιρέτισε ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Ο Οτζαλάν προειδοποίησε, όμως, ότι ορισμένες ομάδες μπορεί να προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις διαδηλώσεις.

Τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις χαιρέτισε ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

«Νομίζω ότι το κίνημα αντίστασης είναι γεμάτο νόημα και το χαιρετίζω», είπε ο Αμπ.Οτζαλάν, σε ένα μήνυμα που διαβάστηκε από τον αντιπρόεδρο του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP).

«Αυτή η στάση δημιούργησε ένα πολιτικό ρήγμα» είπε την Παρασκευή, την ίδια ημέρα που ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωνε ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκονται και εκείνοι που «δεν επιθυμούν την επίλυση του Κουρδικού».

Ο Οτζαλάν, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο νησί φυλακή Ιμραλί, προειδοποίησε ότι ορισμένες ομάδες μπορεί να προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις διαδηλώσεις.

«Κανείς δεν πρέπει να αφήσει τον εαυτό του να χρησιμοποιείται από εθνικιστικούς κύκλους που τάσσονται υπέρ ενός πραξικοπήματος. Ο δημοκράτης, ο επαναστάτης, ο πατριώτης και οι προοδευτικοί κύκλοι δεν πρέπει να αφήσουν αυτό το κίνημα να ξεφύγει από την επιτήρηση τους» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη μεταξύ του PKK και της τουρκικής κυβέρνησης, ο ηγέτης του PKK ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο οι Κούρδοι ακολουθούν τη συμφωνία.

«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει από την πλευρά της, με την ίδια σοβαρότητα» πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ημέρες το Κουρδικό έχει μπει στο κάδρο των διαδηλώσεων, με Κούρδους να στηρίζουν τους διαδηλωτές και τις δηλώσεις Ερντογάν ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκονται και άτομα που «δεν επιθυμούν την επίλυση του Κουρδικού».

Για ένα Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων ετοιμάζονται χιλιάδες τούρκοι, οι οποίοι -αψηφώντας τον τούρκο πρωθυπουργό- παραμένουν στην πλατεία Ταξίμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024