Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο γάλλος φοιτητής, θύμα ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς

Πέθανε ο γάλλος φοιτητής, θύμα ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς

Ο νεαρός γάλλος φοιτητής, στέλεχος οργάνωσης της Αριστεράς, πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη το προηγούμενο βράδυ στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης. Επτά ύποπτοι, έξι άνδρες και μία γυναίκα, κρατούνται από τις Αρχές, μεταξύ τους και ο φερόμενος ως αυτουργός του θανατηφόρου χτυπήματος. Αρνείται κάθε ανάμιξη ακροδεξιά ομάδα στην οποία φέρεται να μετέχουν οι συλληφθέντες.

Ο νεαρός γάλλος φοιτητής, στέλεχος οργάνωσης της Αριστεράς, πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη το προηγούμενο βράδυ στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης.

Ο 18χρονος Κλεμάν Μαρίκ ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά το ξυλοδαρμό.

Επτά ύποπτοι, έξι άνδρες και μία γυναίκα, κρατούνται σε σχέση με την επίθεση. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο φερόμενος ως αυτουργός του θανατηφόρου χτυπήματος.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι οι ύποπτοι αναγνωρίστηκαν μέσα από φωτογραφίες. Οι διωκτικές αρχές διαθέτουν, επίσης, πληροφορίες από μαρτυρίες, οι οποίες είναι χρήσιμες για τις έρευνες.

Ο φερόμενος ως δράστης στις πρώτες δηλώσεις του στο πλαίσιο της ανάκρισής του δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Μαρίκ.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ύποπτοι δραστηριοποιούνται γύρω από τον «πυρήνα της Επαναστατικής Εθνικιστικής Νεολαίας (JNR)», μίας ομάδας της άκρας δεξιάς. Ο επικεφαλής της JNR, Σερζ Αγιούμπ, αρνείται, ωστόσο, πως η ομάδα του εμπλέκεται στην υπόθεση. «Είναι απολύτως ψευδές» είπε στο AFP.

Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, καταδίκασε και αυτή τη δολοφονία και τόνισε ότι το κόμμα της δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στον σταθμό του Σεν Λαζάρ, τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες.

Διαδηλώσεις υπέρ του φοιτητή

Εκατοντάδες νεαροί διαδήλωσαν στο Παρίσι κοντά στο σημείο όπου δέχτηκε την επίθεση ο νεαρός φωνάζοντας συνθήματα ενώ οι φίλοι του εκφώνησαν ομιλίες αποτίοντας φόρο τιμής στο φοιτητή.

Άλλη μια διαδήλωση οργανώθηκε στο Καρτιέ Λατέν, την παραδοσιακή συνοικία των φοιτητών ενώ συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο πανεπιστήμιο όπου φοιτούσε ο Μερίκ και σε άλλες πόλεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024