Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια σε διαδήλωση κατά ανέγερσης εμπορικού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη

Επεισόδια σε διαδήλωση κατά ανέγερσης εμπορικού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη

Δέκα διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά την επέμβαση της τουρκικής αστυνομίας σε συγκέντρωση εκατοντάδων που διαμαρτύρονται για την ανέγερση νέου εμπορικού κέντρου. Πρόκειται για τη δεύτερη ημέρα έντασης δίπλα στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, στο πάρκο Γκεζί. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων το πρωί της Παρασκευής για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει εκεί για ημέρες.

Δέκα διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά την επέμβαση της τουρκικής αστυνομίας σε συγκέντρωση εκατοντάδων που διαμαρτύρονται για την ανέγερση νέου εμπορικού κέντρου. Πρόκειται για τη δεύτερη ημέρα έντασης δίπλα στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, στο πάρκο Γκεζί.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων το πρωί της Παρασκευής για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει εκεί για ημέρες.

Μια σκαλωσιά κατέρρευσε κατά την βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα διαδηλωτές. Κατά τη διάρκεια των περιστατικών τραυματίστηκαν σοβαρά επτά άτομα, σύμφωνα με την Hurriyet.

Το σχέδιο ανέγερσης προβλέπει κατεδαφίσεις κτισμάτων και το ξερίζωμα μερικών από τα 600 δένδρα που αποτελούν τον πνεύμονα αυτής της πλευράς της πόλης. Οθωμανικά στρατιωτικά παραπήγματα στο σημείο θα αναπαλαιωθούν και θα ανεγερθούν ένα πολιτιστικό και ένα εμπορικό κέντρο.

Από τη Δευτέρα, όταν έφτασαν εκσκαφείς έφτασαν στο σημείο, κάτοικοι και αντιτιθέμενοι περιφρουρούν τον χώρο, έχοντας την υποστήριξη βουλευτών της αντιπολίτευσης, και έρχονταν καθημερινά αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της τάξης, υποστηρίζοντας ότι τα έργα είναι παράνομα.

Το πάρκο κατασκευάστηκε το 1940 αλλά περιορίστηκε σταδιακά από τα πολυτελή ξενοδοχεία που κτίστηκαν γύρω του. Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης διαβεβαίωσε ότι τα δένδρα που θα ξεριζωθούν θα ξαναφυτευτούν αλλού και ότι τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο του σχεδίου για πεζοδρόμηση γύρω από το Ταξίμ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024