Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Σερβία αποδέχθηκε οριστικά τη συμφωνία για εξομάλυνση με το Κόσοβο

Η Σερβία αποδέχθηκε οριστικά τη συμφωνία για εξομάλυνση με το Κόσοβο

Την οριστική της αποδοχή έδωσε η Σερβία στη συμφωνία για εξομάλυνση των σχέσεων με το Κόσοβο, η οποία καταρτίστηκε υπό την αιγίδα της ΕΕ. Στη συμφωνία, την οποία το Βελιγράδι ενέκρινε λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που είχαν δώσει οι Βρυξέλλες, προβλέπεται ένας ορισμένος βαθμός αυτονομίας για τους Σέρβους του βορείου Κοσόβου, με υπαγωγή όμως στην Πρίστινα.

Την οριστική της αποδοχή έδωσε η Σερβία στη συμφωνία για εξομάλυνση των σχέσεων με το Κόσοβο, η οποία καταρτίστηκε υπό την αιγίδα της ΕΕ.

Η αποδοχή της συμφωνίας από τη σερβική πλευρά οριστικοποιήθηκε σε έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση στο Βελιγράδι το βράδυ της Κυριακής.

Η έγκριση ήρθε λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας που είχαν θέσει οι Βρυξέλλες. \Η πλευρά του Κοσόβου είχε αποδεχθεί τη συμφωνία στις 19 Απριλίου.

Στη συμφωνία προβλέπεται ένας ορισμένος βαθμός αυτονομίας για τους Σέρβους του βορείου Κοσόβου, με υπαγωγή τους όμως στην Πρίστινα.

Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο τόσο της Σερβίας όσο και του Κοσσόβου για στενότερους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά η Σερβία ελπίζει να πάρει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών κατά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024