Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένταση εναντίον μουσουλμάνων στη Βρετανία μετά την επίθεση στο Γούλγουιτς

Ένταση εναντίον μουσουλμάνων στη Βρετανία μετά την επίθεση στο Γούλγουιτς

Φόβοι για στοχοποίηση μουσουλμάνων στη Βρετανία εκφράζονται μετά τη δολοφονία με «ενδείξεις τρομοκρατίας» στο Γούλγουιτς του Λονδίνου. Μέλη της ακροδεξιάς βρετανικής οργάνωσης English Defence League πέταξαν μπουκάλια κατά τη διάρκεια του «κυνηγητού» με την αστυνομία, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μουσουλμάνων πριν από κάλεσμα σε «αυθόρμητη» πορεία μετά το τραγικό περιστατικό, ενώ δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτοι για προξένηση ζημιών σε τζαμιά. Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας είχε σπεύσει να καταδικάσει ως «βάρβαρη πράξη χωρίς καμία βάση στο Ισλάμ» τη δολοφονική επίθεση.

Φόβοι για στοχοποίηση μουσουλμάνων στη Βρετανία εκφράζονται μετά τη δολοφονία με «ενδείξεις τρομοκρατίας» στο Γούλγουιτς του Λονδίνου. Μέλη της ακροδεξιάς βρετανικής οργάνωσης English Defence League πέταξαν μπουκάλια κατά τη διάρκεια του «κυνηγητού» με την αστυνομία, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μουσουλμάνων πριν από κάλεσμα για «αυθόρμητη» πορεία μετά το τραγικό περιστατικό, ενώ δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτοι για προξένηση ζημιών σε τζαμιά.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας είχε σπεύσει να καταδικάσει ως «βάρβαρη πράξη χωρίς καμία βάση στο Ισλάμ» τη δολοφονική επίθεση.

Όπως αναφέρει ο Guardian, περίπου 100 μέλη της EDL ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία του Γούλγουιτς τη νύχτα της Τετάρτης, στον απόηχο της επίθεσης, την ώρα που στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε έκκληση για «αυθόρμητη» πορεία.

Τα επεισόδια, που κράτησαν λιγότερο από μία ώρα, ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επιδίωξαν να κάνουν έλεγχο σε μέλη της οργάνωσης τα οποία «αποκλείστηκαν» σε παμπ κοντά σε τζαμί.

«Κόβουν τα κεφάλια των στρατιωτών μας, αυτό είναι το Ισλάμ» είπε ο αρχηγός της EDL Τόμι Ρόμπινσον, παρών στο Γούλγουιτς.

Τα πνεύματα είναι οξυμένα και αλλού: Ένας 43χρονος στο Έσσεξ τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού σε τζαμί ενώ άλλος ένας άνδρας στο Κεντ τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για υλικές ζημιές σε τζαμί στο Γκίλιγχαμ.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας ήταν μία από τις πρώτες μουσουλμανικές οργανώσεις στη χώρα που είχε σπεύσει να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση στο Γούλουιτς.

Χαρακτηρίζοντάς την «βάρβαρη πράξη χωρίς καμία βάση στο Ισλάμ» τη δολοφονική επίθεση, το Συμβούλιο τόνισε ότι «κανένας σκοπός δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό τον φόνο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ελ Κααμπί: «Ήρθαμε για νίκη, το πιστεύαμε και κάναμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε» (vid)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Άστον Βίλα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε έναν θρίαμβο που όπως τόνισε πίστευαν όλοι μέσα στην ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024