Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Κάμερον «χάνει τον έλεγχο του κόμματος» εξαιτίας ανταρσίας για την ΕΕ

Ο Κάμερον «χάνει τον έλεγχο του κόμματος» εξαιτίας ανταρσίας για την ΕΕ

Βαθιά ρωγμή στο εσωτερικό του κυβερνώντος συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία προκαλεί το ζήτημα των σχέσεων με την ΕΕ και η πιθανότητα αποχώρησης από την Ένωση, σε σημείο ώστε ο πρωθυπουργός Κάμερον να «χάνει τον έλεγχο του κόμματος», προειδοποιεί σημαίνον στέλεχος των Τόρις. Κατά τον λόρδο Χάου, η πρόταση του Κάμερον «μόλυνε το κόμμα με ευρωσκεπτικισμό».

Βαθιά ρωγμή στο εσωτερικό του κυβερνώντος συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία προκαλεί το ζήτημα των σχέσεων με την ΕΕ και η πιθανότητα αποχώρησης από την Ένωση, σε σημείο ώστε ο πρωθυπουργός Κάμερον να «χάνει τον έλεγχο του κόμματος», προειδοποιεί σημαίνον στέλεχος των Τόρις.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών λόρδος Χάου γράφει σε άρθρο του στον Observer ότι η ηγεσία του κόμματος τρομάζει με τις διαθέσεις των βουλευτών σχετικά με την αναδιαπραγμάτευση των σχέσεων με την ΕΕ.

Κατά τον Χάου, η πρόταση του Κάμερον για αναδιαπραγμάτευση «άνοιξε πολιτικά το κουτί της Πανδώρας» και για το λόγο αυτό «κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο» του κόμματος. Τώρα, «ο ευρωσκεπτικισμός μόλυνε το κόμμα», διαπιστώνει ο Χάου και πλέον «το πρόβλημα των Τόρις γίνεται εθνικό πρόβλημα».

Σε αυτό το κλίμα ενδεικτικά ήταν και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία παράγοντες κοντά στον Κάμερον αποκάλεσαν τους εσωκομματικούς αντάρτες «τρελούς που γυαλίζει το μάτι τους».

Το πρωθυπουργικό γραφείο διέψευσε ότι τα σχόλια έγιναν από άτομο στη Ντάουνινγκ Στριτ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος προανήγγειλε μάλιστα, αναφέρει το BBC, ότι θα ζητήσει νομικές συμβουλές για αυτές τις «ψευδείς φήμες στο ίντερνετ».

Παρά τα σοβαρά λάθη που έγιναν, η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, λέει ο Χάου, χρειάζεται όμως «καθαρή σκέψη, ισχυρή ηγεσία, και, πάνω από όλα, ανησυχία για το εθνικό συμφέρον» παραμερίζοντας το κομματικό.

Ο ίδιος προειδοποιεί, σε άλλη συνέντευξη, ότι ένα «ναι» στο δημοψήφισμα εξόδου από την ΕΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα μειώνοντας την παγκόσμια επιρροή της.

Την περασμένη εβδομάδα βουλευτές των Τόρις κατέθεσαν νομοσχέδιο με το οποίο ορίζεται δημοψήφισμα με αντικείμενο την παραμονή στην ΕΕ, το οποίο θα διεξαχτεί ως το τέλος του 2017.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι πρώτα θα διαπραγματευτεί για επιστροφή εξουσιών από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο και μετά θα οργανωθεί δημοψήφισμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Αδιανόητη ανατροπή και επική πρόκριση στον τελικό για τους Μαδριλένους (vids)

Με δύο γκολ του Χοσέλου στα τελευταία λεπτά (88’ – 90+1’), η Ρεάλ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024