Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 20 θάνατοι σε τελετές ενηλικίωσης ερευνώνται στη Νότιο Αφρική

Πάνω από 20 θάνατοι σε τελετές ενηλικίωσης ερευνώνται στη Νότιο Αφρική

Είκοσι τρεις νεαροί πέθαναν τις τελευταίες δέκα ημέρες σε επαρχία της Νοτίου Αφρικής κατά τη διάρκεια τελετών μύησης, που βάζουν συμβολικά τον νέο στην ενήλικη ζωή, ωθώντας την αστυνομία να ανοίξει έρευνα για την απόδοση ευθυνών. Οι τελετές αυτού του τύπου δεν είναι ούτε νέες ούτε ασυνήθιστες στη Ν.Αφρική—από παρόμοιες τελετές είχε περάσει μάλιστα και ο Νέλσον Μαντέλα.

Είκοσι τρεις νεαροί πέθαναν τις τελευταίες δέκα ημέρες σε επαρχία της Νοτίου Αφρικής κατά τη διάρκεια τελετών μύησης, που βάζουν συμβολικά τον νέο στην ενήλικη ζωή, ωθώντας την αστυνομία να ανοίξει έρευνα για την απόδοση ευθυνών.

Η αστυνομία ερευνά 22 περιπτώσεις ανθρωποκτονίας ενώ υπάρχει και άλλη μία υπόθεση θανάτου ενός νεαρού που πέθανε μετά από πόνους στο στομάχι.

Όλοι οι θάνατοι συνέβησαν στην επαρχία Μπουμαλάνγκα σε κέντρα μύησης τα οποία είναι εγκεκριμένα από το κράτος και στα οποία πρέπει να υπάρχουν γιατροί

Μέρος της μύησης είναι διαδικασίες όπως η περιτομή, η έκθεση στο κρύο με λεπτά ρούχα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πίνουν ποτά από φυτικές ουσίες.

Τα ακριβή αίτια των θανάτων παραμένουν άγνωστα καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι νεκροψίες, σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν οι θάνατοι οφείλονταν σε μόλυνση και αιμορραγία μετά από περιτομές.

Οι τελετές αυτού του τύπου δεν είναι ούτε νέες ούτε ασυνήθιστες στη Ν.Αφρική—φέτος μάλιστα 30.000 νεαροί έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ από παρόμοιες τελετές είχε περάσει και ο Νέλσον Μαντέλα, ανέφερε ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του.

Είναι ένα είδος «πνευματικής προετοιμασίας για το πέρασμα στην ενήλικη ζωή», είχε γράψει ο Μαντέλα.

Δεν είναι όμως ασυνήθιστοι ούτε οι θάνατοι από αυτές τις τελετές: στην ίδια επαρχία προ ετών είχαν πεθάνει οκτώ νέοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024