Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στηρίζει την κυβέρνηση, πυρά (ξανά) κατά των δικαστών από Μπερλουσκόνι

Στηρίζει την κυβέρνηση, πυρά (ξανά) κατά των δικαστών από Μπερλουσκόνι

Η ιταλική Δεξιά κινητοποιήθηκε με διαδήλωση υπέρ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την επιβεβαίωση από το Εφετείο της φυλάκισης τεσσάρων ετών για την φοροδιαφυγή σχετικά με τηλεοπτικά δικαιώματα και ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην δικαιοσύνη με την οποία έχει ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς. Εν τω μεταξύ, τον πρώην συνδικαλιστή Γκουλιέλμο Επιφάνι εξέλεξε στη θέση του προσωρινού γραμματέα μέχρι το έκτακτο συνέδριο του Οκτωβρίου η γενική συνέλευση του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η ιταλική Δεξιά κινητοποιήθηκε με διαδήλωση υπέρ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την επιβεβαίωση από το Εφετείο της φυλάκισης τεσσάρων ετών για την φοροδιαφυγή σχετικά με τηλεοπτικά δικαιώματα και ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην δικαιοσύνη με την οποία έχει ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς.

«Δεν μας τρομάζουν, αγαπάμε την ελευθερία», είπε ο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους υποστηρικτές του στην κεντρική πλατεία της Μπρέσια.

«Είμαι εδώ, είμαι εδώ, και εδώ θα παραμείνω», πρόσθεσε και εξαπέλυσε και πάλι επίθεση κατά των δικαστών που, όπως είπε, θέλουν να τον εξοντώσουν διότι θεωρούν ότι είναι ο μόνος πολιτικός «που εμποδίζει την αριστερά να ανέλθει στην εξουσία».

«Οι δικαστές μπορούν να μού κάνουν σχεδόν τα πάντα, αλλά δεν θα καταφέρουν να απαγορέψουν σε εκατομμύρια ιταλών να επιθυμούν να είμαι ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης», τόνισε με έμφαση ο πρώην πρωθυπουργός.

Αποκάλυψε δε ότι το κόμμα του θα εργαστεί για την έγκριση μιας συνολικής μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, με κύριους άξονες τον διαχωρισμό της σταδιοδρομίας δικαστών και εισαγγελέων και την δυνατότητα να τιμωρούνται οι δικαστικοί σε περίπτωση που αποδεικνύεται ότι εξέδωσαν εσκεμμένα λανθασμένες αποφάσεις.

Παράλληλα έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «ο Λαός της Ελευθερίας θα τηρήσει συνεπή στάση και δεν πρόκειται να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα».

Είπε ακόμη ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα στην κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας, χάρη στις πιέσεις του κόμματός του.

Στην πλατεία της Μπρέσια είχαν συγκεντρωθεί και μερικές δεκάδες αντιδιαδηλωτές που φώναξαν συνθήματα κατά του Μπερλουσκόνι. Συνθήματα κατά του Καβαλιέρε ακούστηκαν από μέλη των ακροαριστερών «κοινωνικών κέντρων» της πόλης και από οπαδούς του κινήματος «Πέντε Αστέρων», του Μπέπε Γκρίλο.

Κατά διαστήματα επικράτησε ένταση επικράτηση ανάμεσα στους μπερλουσκονικούς και τους αντιτιθέμενους διαδηλωτές, ένας μάλιστα, από την πλευρά του Pdl δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι πριν ξεκινήσει η εκδήλωση «ξυλοκοπήθηκε από ομάδα νέων» και ότι «θα ήταν σίγουρα σε θέση να τους αναγνωρίσει».

Ακόμα και o οδηγός του αυτοκινήτου του Μπερλουσκόνι δυσκολεύθηκε να φτάσει μέχρι την εξέδρα, αφού δεκάδες διαδηλωτές, προσπάθησαν να τού φράξουν τον δρόμο, φωνάζοντας «πρέπει να πας στη φυλακή».

Νέο γραμματέα εξέλεξε το Pd

Εν τω μεταξύ, τον πρώην συνδικαλιστή Γκουλιέλμο Επιφάνι εξέλεξε με μεγάλη πλειοψηφία στη θέση του προσωρινού γραμματέα μέχρι το έκτακτο συνέδριο του Οκτωβρίου η γενική συνέλευση του Δημοκρατικού Κόμματος, δίνοντας ένα προσωρινό τέλος στην εσωκομματική αναστάτωση που έφερε η παραίτηση του Πιέρ Λουίτσι Μπερσάνι στο μετεκλογικό χάος.

Ο 63χρονος Επιφάνι εκλέχτηκε με το 85,8% των ψήφων, ήταν επικεφαλής του συνδικάτου Cgil και πρώην στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιταλίας.

Δέχτηκε να αναλάβει την ευθύνη αυτή, «για να συνεισφέρει στο γενικότερο καλό του κόμματος και όχι από φιλοδοξία», εξήγησε ο ίδιος. «Θα με βοηθήσει η εμπειρία, το πάθος μου, και όλα τα μέλη του μεγάλου αυτού κόμματος», πρόσθεσε.

Άμεση προτεραιότητα για τον Επιφάνι είναι η διατήρηση της ενότητας του κόμματος και η προετοιμασία του συνεδρίου του Οκτωβρίου, όπου θα εκλεγεί νέος γραμματέας, ο οποίος θα ανήκει μάλλον στην γενιά των σαραντάρηδων, με αρκετά πιθανό όνομα τον δημοφιλή δήμαρχο Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι.

Κατά την παρέμβασή του στη συνέλευση του Pd, ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα επανέλαβε ότι «η απόλυτη προτεραιότητα της δράσης του, είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αλλάξει, η Ευρώπη, την σημερινή της πορεία».

«Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να κυβερνήσω πάση θυσία, αλλά προσθέτω, σήμερα, ότι θα εργασθώ με όλες τις δυνάμεις που διαθέτω», τόνισε ο Λέττα, ο οποίος θέλησε να υπογραμμίσει, τέλος, με έμφαση ότι «η Ιταλία και η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθούν στις πιεστικές, καθημερινές ανάγκες των πολιτών τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024