Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μέρκελ στους γερμανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μέρκελ στους γερμανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Η γερμανίδα καγκελάριος επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τα γερμανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ. Η επίσκεψη βρίσκει την γερμανική αποστολή σε βαρύ κλίμα μετά το θάνατο ενός στρατιωτή σε συμπλοκή, την πρώτη απώλεια για τους Γερμανούς στη χώρα εδώ και δύο χρόνια.

Η γερμανίδα καγκελάριος επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τα γερμανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Η επίσκεψη βρίσκει την γερμανική αποστολή σε βαρύ κλίμα μετά το θάνατο ενός στρατιωτή σε συμπλοκή, την πρώτη απώλεια για τους Γερμανούς στη χώρα εδώ και δύο χρόνια. Συνολικά, η Άνγκελα Μέρκελ έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα πέντε φορές τις δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Η καγκελάριος και ο υπουργός Άμυνας μετέβησαν στο στρατόπεδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Μαζάρ ε Σαρίφ. Έπειτα, πήγε με ελικόπτερο στο Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, όπου επισκέφθηκε το μνημείο των 53 γερμανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της αποστολής.

Η δύναμη των 4.300 γερμανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από τη χώρα στα τέλη του 2014, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF).

Η Γερμανία έχει προτείνει την παραμονή 800 στρατιωτών της στο Αφγανιστάν πέραν αυτής της ημερομηνίας για να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Αδιανόητη ανατροπή και επική πρόκριση στον τελικό για τους Μαδριλένους (vids)

Με δύο γκολ του Χοσέλου στα τελευταία λεπτά (88’ – 90+1’), η Ρεάλ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024