Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλυσοδεμένες κρατούνταν οι τρεις γυναίκες στο σπίτι-φυλακή του Κλίβελαντ

Αλυσοδεμένες κρατούνταν οι τρεις γυναίκες στο σπίτι-φυλακή του Κλίβελαντ

Δεμένες με σκοινιά και αλυσίδες κρατούνταν σχεδόν επί μία δεκαετία οι τρεις Αμερικανίδες στο σπίτι του τρόμου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Κλίβελαντ Μάικλ ΜακΓκραθ, επισημαίνοντας πως η Αμάντα, η Τζίνα και η Μισέλ βρίσκονται σε καλή κατάσταση «δεδομένων των συνθηκών». Στην κατοικία πραγματοποιήθηκε εξονυχιστική έρευνα και δεν εντοπίστηκαν «ανθρώπινα υπολείμματα», σύμφωνα με τις Αρχές. Επίκειται η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος των τριών συλληφθέντων.

Δεμένες με σκοινιά και αλυσίδες κρατούνταν σχεδόν επί μία δεκαετία οι τρεις Αμερικανίδες στο σπίτι του τρόμου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Κλίβελαντ Μάικλ ΜακΓκραθ, επισημαίνοντας πως η Αμάντα, η Τζίνα και η Μισέλ βρίσκονται σε καλή κατάσταση «δεδομένων των συνθηκών» υπό τις οποίες ζούσαν.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περιστασιακά επιτρεπόταν στις γυναίκες να βγαίνουν στην πίσω αυλή της κατοικίας.

Στο σπίτι όπου λάμβανε χώρα ο εφιάλτης πραγματοποιήθηκε εξονυχιστική έρευνα από την αστυνομία και δεν εντοπίστηκαν «ανθρώπινα υπολείμματα», ανακοίνωσαν παράλληλα οι Αρχές του Κλίβελαντ.

Εντός των επόμενων ωρών επίκειται η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση -του 52χρονου πρώην οδηγού σχολικού λεωφορείου Αριέλ Κάστρο, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, και των δύο αδελφών του, Πέδρο και Ονίλ.

Ο Μάικλ ΜακΓκραθ δήλωσε στην κάμερα της τηλεοπτικής εκπομπής Today Show πως κατά την ανάκριση οι συλληφθέντες «μιλάνε».

Παράλληλα, αμφισβήτησε ισχυρισμούς ότι η αστυνομία δεν ερεύνησε πλήρως καταγγελίες για ύποπτη δραστηριότητα στην Σέιμουρ Άβενιου που βρίσκεται σε εργατική συνοικία.

Δήλωσε «απόλυτα βέβαιος» πως οι Αρχές δεν έχασαν καμία ευκαιρία να φτάσουν στα ίχνη των τριών γυναικών τα προηγούμενα χρόνια.

Γείτονες έχουν αναφέρει στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πως είχαν κάνει αρκετές φορές κλήση στην αστυνομία καταγγέλλοντας το κλάμα γυναικών που ζητούσαν βοήθεια και το θόρυβο από πόρτες που χτυπούσαν.

Ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε, επίσης, πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε τις πληροφορίες ότι οι γυναίκες που κρατούνταν αιχμάλωτες είχαν πολλαπλές εγκυμοσύνες.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει πως ένα εξάχρονο κορίτσι, η Τζοσλίν, που βρέθηκε στην κατοικία όπου κρατούνταν οι γυναίκες, είναι κόρη της Αμάντα Μπέρι.

Η 26χρονη σήμερα Αμάντα, η οποία εξαφανίστηκε το 2003 σε ηλικία 16 ετών, κατόρθωσε να δραπετεύσει με τη βοήθεια του γείτονα Τσαρλς Ράμσι, ο οποίος άκουσε τις κραυγές της την ώρα που ο άνδρας που την κρατούσε αιχμάλωτη βρισκόταν έξω από το σπίτι.

Όταν η αστυνομία έφτασε στην κατοικία βρήκε επίσης εκεί την 23χρονη Τζίνα ΝτεΤζίζους που είχε απαχθεί το 2004 και την 32χρονη Μισέλ Νάιτ που είχε εξαφανιστεί το 2002.

Ο Αριέλ Κάστρο εγκατέλειψε τη γειτονιά και συνελήφθη αργότερα σε ένα κοντινό εστιατόριο McDonalds, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεν είναι σαφές πότε συνελήφθησαν και τα αδέλφια του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024