Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραηλινή επιδρομή στη Συρία με στόχο «πακέτο» για τη Χεζμπολάχ

Ισραηλινή επιδρομή στη Συρία με στόχο «πακέτο» για τη Χεζμπολάχ

Μαχητικά της ισραηλινής αεροπορίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή επιδρομή στη Συρία με στόχο να πληγεί στρατιωτικό υλικό με αποδέκτη τη Χεζμπολάχ. Την είδηση είχαν αρχικά μεταδώσει αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αξιωματούχο, αργότερα όμως επιβεβαιώθηκε και από το Τελ Αβίβ.

Μαχητικά της ισραηλινής αεροπορίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή επιδρομή στη Συρία με στόχο να πληγεί στρατιωτικό υλικό με αποδέκτη τη Χεζμπολάχ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μετά την έγκρισή της από το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Κάσιμ Σααντεντίν, συνταγματάρχης που λιποτάκτησε από τον τακτικό στρατό, δήλωσε πως «οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι υπήρξε ένα ισραηλινό πλήγμα εναντίον φάλαγγας που μετέφερε πυραύλους για την Χεζμπολάχ. Δεν έχουμε επιβεβαιώσει ακόμη την τοποθεσία.»

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν αρνηθεί να σχολιάσουν το περιστατικό, το οποίο μετέδωσαν αρχικά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι αμερικανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εξέτασαν εμπιστευτικά δεδομένα που δείχνουν ότι το Ισραήλ ενδεχομένως να πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή την περίοδο από την Πέμπτη έως την Παρασκευή» είχε μεταδώσει το CNN, επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι επίσης είχε δηλώσει άγνοια για το περιστατικό.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον είχε πει με νόημα: «δεν σχολιάζουμε τις αναφορές αυτές αλλά μπορούμε να πούμε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει τη μεταφορά χημικών όπλων ή τέτοιου είδους όπλων μέσω του συριακού καθεστώτος σε τρομοκράτες, κυρίως στην Χεζμπολάχ του Λιβάνου.»

ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024