Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση την 4η Ιουλίου σχεδίαζαν οι Τσαρνάεφ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Επίθεση την 4η Ιουλίου σχεδίαζαν οι Τσαρνάεφ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Διαφορετικό ήταν το σχέδιο των αδελφών Τσαρνάεφ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος. Οι βομβιστές της Βοστώνης είχαν στόχο να επιτεθούν στη διάρκεια των εκδηλώσεων της 4ης Ιουλίου, ωστόσο, το σχέδιο άλλαξε όταν συνειδητοποίησαν πόσο γρήγορα έφτιαξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Διαφορετικό ήταν το σχέδιο των αδελφών Τσαρνάεφ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι βομβιστές της Βοστώνης είχαν στόχο να επιτεθούν στη διάρκεια των εκδηλώσεων της 4ης Ιουλίου, ωστόσο, το σχέδιο άλλαξε όταν συνειδητοποίησαν πόσο γρήγορα έφτιαξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Times της Νέας Υόρκης, ο 19χρονος Τζοκάρ είπε στους αξιωματικούς του FBI ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να γίνουν επιθέσεις αυτοκτονίας.

Συμπλήρωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του αναζητούσαν στο Διαδίκτυο τους λόγους του Ανουάρ αλ Αουλάκι, μέλους της αλ Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε το 2011.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταμερλάν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, ενώ ο Τζοκάρ, ο νεότερος από τους δύο, τραυματίστηκε και παραμένει στο νοσοκομείο φέροντας σοβαρά τραύματα.

Ο Τζοκάρ Τσαρνάεφ κατηγορείται για χρήση όπλου μαζικής καταστροφής» και για εκ προθέσεως φθορά ξένης περιουσίας με εκρηκτικά που προκάλεσε τον θάνατο. Οι κατηγορίες αυτές μπορούν να επισύρουν ακόμη και την ποινή του θανάτου.

Οι συγγενείς του Ταμερλάν αναζήτησαν και επίσημα τη σορό του, η οποία παρέμενε στα αζήτητα του νεκροτομείου.

Τη σχετική άδεια έδωσε και η χήρα του, Κάθριν Ράσελ, η οποία μετά τα γεγονότα έφυγε από τη Βοστώνη και διέμενε με τους γονείς της στην πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ.

Οι δικηγόροι της Ράσελ είπαν στις Αρχές ότι εκείνη δεν γνώριζε πολλά για τις δραστηριότητες του συζύγου της, αφού εργαζόταν σχεδόν όλη την ημέρα.

Ενώπιον των Αρχών παρουσιάστηκαν και οι τρεις φίλοι του Ταμερλάν, οι οποίοι κατηγορούνται ότι κατέστρεψαν αποδεικτικά στοιχεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Αδιανόητη ανατροπή και επική πρόκριση στον τελικό για τους Μαδριλένους (vids)

Με δύο γκολ του Χοσέλου στα τελευταία λεπτά (88’ – 90+1’), η Ρεάλ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024