Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σαρωτικό το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κίνα, τουλάχιστον 156 οι νεκροί

Σαρωτικό το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κίνα, τουλάχιστον 156 οι νεκροί

Τους τουλάχιστον 156 νεκρούς και τους 5.500 τραυματίες φτάνει ο νεότερος απολογισμός του αιματηρού χτυπήματος του Εγκέλαδου στην Κίνα, με τον σεισμό των 6,6 βαθμών να αφήνει πίσω του εικόνες καταστροφής και απεγνωσμένα συνεργεία να ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια. Oι μετασεισμοί συνεχίζονται ενώ τις μεγαλύτερες ζημιές μετρά η περιφέρεια Λουσχάν στην κεντρική Κίνα.

Τους τουλάχιστον 156 νεκρούς και τους 5.500 τραυματίες φτάνει ο νεότερος απολογισμός του αιματηρού χτυπήματος του Εγκέλαδου στην Κίνα, με τον σεισμό των 6,6 βαθμών να αφήνει πίσω του εικόνες καταστροφής και απεγνωσμένα συνεργεία να ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια.

Oι μετασεισμοί συνεχίζονται ενώ τις μεγαλύτερες ζημιές μετρά η περιφέρεια Λουσχάν στην κεντρική Κίνα. Οι τελευταίοι μετασεισμοί, περίπου 12 ώρες μετά το χτύπημα του σεισμού, ξεπερνούσαν τους τέσσερις βαθμούς.{{{ map }}}

Τουλάχιστον ένα χωριό, το Λονγκμέν, ισοπεδώθηκε. Η πλατεία μπροστά στο κεντρικό νοσοκομείο της περιφέρειας του Λουσχάν έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο υπαίθριο ιατρείο.

Το μικρό εστιακό βάθος του σεισμού σε συνδυασμό με τη μορφολογία της περιοχής μεγιστοποίησε τις ζημιές και προκάλεσε πολλές κατολισθήσεις.

Μέχρι στιγμής, η περιφέρεια του Λουσχάν έχει αναφέρει τους περισσότερους νεκρούς -96 μέχρι νωρίς το απόγευμα (ώρα Ελλάδας)- αλλά υπάρχουν φόβοι πως το τίμημα είναι αρκετά μεγάλο και στην κοντινή περιφέρεια Μπαοσίνγκ, η οποία έχει αποκλειστεί και οι επικοινωνίες έχουν πέσει -άρα η αναφορά θυμάτων είναι δύσκολη.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινγκπίν και ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να καταβληθούν οι μεγαλύτερες δυνατές προσπάθειες, για να διασωθούν τα θύματα του σεισμού και να περιορισθεί κατά το ανθρωπίνως δυνατόν ο αριθμός των νεκρών. Όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Λι βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Γιάαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024