Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανθρωποκυνηγητό στη Βοστώνη μετά από πυροβολισμούς στο ΜΙΤ

Ανθρωποκυνηγητό στη Βοστώνη μετά από πυροβολισμούς στο ΜΙΤ

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης, μετά από πυροβολισμούς στο ΜΙΤ κατά τους οποίους σκοτώθηκε ένας αστυνομικός από τουλάχιστον έναν άγνωστο. Στη διάρκεια της εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης φαίνεται πως έχουν πυροδοτηθεί εκρηκτικά. Μεταδόθηκαν εικόνες ενός από τους υπόπτους, τον οποίο οι αστυνομικοί έγδυσαν φοβούμενοι μήπως κουβαλούσε εκρηκτικά. Σύγχυση επικρατεί για το εάν, όπως υποστηρίζουν κάποιες αστυνομικές πηγές, οι δράστες σχετίζονται και με την υπόθεση του Μαραθωνίου.

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω σε περιοχή έξω από τη Βοστώνη, μετά από πυροβολισμούς στο ΜΙΤ στους οποίους σκοτώθηκε ένας αστυνομικός από τουλάχιστον έναν άγνωστο. Μετά το πανεπιστήμιο, το επίκεντρο της έντασης μεταφέρθηκε σε περιοχή δυτικά του κέντρου της Βοστώνης, με αναφορές για πυροδότηση εκρηκτικών.

Σύγχυση επικρατεί για το εάν έχει συλληφθεί ένας ύποπτος αλλά και το εάν αυτός σχετίζεται με την υπόθεση του Μαραθωνίου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Boston Globe και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ. Φωτογραφίες υπόπτων για την επίθεση είχαν δημοσιευτεί μερικές ώρες νωρίτερα.

Κατά ορισμένες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, υπάρχει σχέση μεταξύ της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο και των πυροβολισμών στο ΜΙΤ. Οι αναφορές είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτες, αλλά μεταδίδονται σε όλα τα ΜΜΕ.{{{ map }}}

Ισχυρότατη δύναμη της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς έχει συγκεντρωθεί σε σημείο στο Γουότερταουν, κυνηγώντας τον ή τους υπόπτους.

Τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο αναφέρουν πως έπεφταν πυροβολισμοί και ακούστηκαν και ήχοι εκρήξεων. Οι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν και τους ζητήθηκε να κλείσουν τα κινητά τους, οδηγία που ερμήνευσαν ως μέτρο ασφαλείας ενώπιον ύπαρξης εκρηκτικών.

Έρευνες πόρτα-πόρτα


Η αστυνομία της περιοχής προειδοποίησε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και πως πρόκειται να ερευνήσει «πόρτα πόρτα» την περιοχή. Οι δράστες του ΜΙΤ φαίνεται ότι για να διαφύγουν έκλεψαν αυτοκίνητο υπό την απειλή όπλου, παίρνοντας μαζί και τον οδηγό.

Οι αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ είναι αρκετά συγκεχυμένες, δεδομένου και του χάους που επικρατεί: Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, σύμφωνα με άλλες οι δύο έχουν «εντοπιστεί», σύμφωνα με τρίτη αναφορά ο ένας είναι νεκρός και ο άλλος προσπαθεί να διαφύγει.

Μεταδόθηκαν εικόνες ενός πολίτη, τον οποίο οι αστυνομικοί έγδυσαν φοβούμενοι μήπως κουβαλούσε εκρηκτικά. Δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για δράστη ή για τον οδηγό του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Όπως φαίνεται, όλα ξεκίνησαν στο ΜΙΤ, όπου τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν αστυνομικό της φρουράς του πανεπιστημίου. To πανεπιστήμιο προειδοποίησε τους φοιτητές να πάρουν μέτρα ασφαλείας μιλώντας για «πολύ ρευστή κατάσταση».

Δύο ώρες αργότερα, το σύστημα εκτάκτων αναγκών του ΜΙΤ ανέφερε ότι ο ύποπτος δεν θεωρείται ότι βρίσκεται πλέον στους χώρους του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο ύποπτος φαίνεται ότι έφυγε προς τα ανατολικά στο Γουότερταουν με αυτοκίνητο που έκλεψε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024