Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη ύποπτος για την επιστολή με ρικίνη που εστάλη στον Ομπάμα

Συνελήφθη ύποπτος για την επιστολή με ρικίνη που εστάλη στον Ομπάμα

Έναν ύποπτο από το Μισισιπί, ο οποίος φαίνεται να σχετίζεται με τις επιστολές με ρικίνη που εστάλησαν στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και στον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Μισισιπί Ρότζερ Ουίκερ συνέλαβαν οι αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με το FBI οι επικίνδυνες επιστολές έφεραν τα αρχικά «ΚC», φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου από το Μέμφις του Τενεσί και έχουν ημερομηνία αποστολής την 8η Απριλίου.

Έναν ύποπτο από το Μισισιπί, ο οποίος φαίνεται να σχετίζεται με τις επιστολές με ρικίνη που εστάλησαν στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και στον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Μισισιπί Ρότζερ Ουίκερ, συνέλαβαν οι αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με το FBI, το όνομα του υπόπτου είναι Πολ Κέβιν Κέρτις και πρόκειται για έναν 45χρονο κάτοικο του Μισισιπί, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του.

Το FBI δήλωσε ότι ο Κέρτις φαίνεται πως έστειλε επιστολή με ρικίνη και σε έναν αξιωματούχο της Δικαιοσύνης του Μισισιπί. Ύποπτη επιστολή εστάλη και στο γραφείο του γερουσιαστή του Μίσιγκαν Καρλ Λέβιν.

Η επιστολή προς τον αμερικανό πρόεδρο αλλά και αυτή που εστάλη προς τον γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων, Ρότζερ Ουίκερ και εμπεριείχαν τη θανατηφόρο τοξίνη, έφεραν τα αρχικά «KC», σύμφωνα με επίσημο δελτίο του FBI.

Και οι δυο επιστολές φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου από το Μέμφις του Τενεσί και έχουν ημερομηνία αποστολής την 8η Απριλίου.

Το περιεχόμενο της επιστολής με παραλήπτη τον Ομπάμα έχει ήδη σταλεί σε ειδικά εργαστήρια για περαιτέρω αναλύσεις και τα αποτελέσματα αναμένεται από 24 έως 48 ώρες.

Νωρίτερα η αστυνομία του Καπιτωλίου ανέκρινε έναν ύποπτο ο οποίος εντοπίστηκε με ένα σακίδιο γεμάτο σφραγισμένους φακέλους. Ωστόσο, δεν συνελήφθη καθώς δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο εις βάρος του.

Το FBI σε ανακοίνωση του τονίζει ότι δε φαίνεται να υπάρχει σύνδεση των επιστολών με τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Η ρικίνη είναι μια ισχυρή τοξίνη που εμπεριέχεται στους σπόρους του φυτού από όπου παράγεται το καστορέλαιο. Η εισπνοή ή απορρόφησή της μπορεί να επιφέρει το θάνατο.

Η συγκυρία της αποστολής, μία ημέρα μετά την επίθεση στη Βοστώνη, ανακαλεί μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου: Τότε, μετά τις επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο, εντοπίζονταν για ημέρες επιστολές «παγιδευμένες» με άνθρακα.

Όλες οι επιστολές που απευθύνονται σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ταξινομούνται και ελέγχονται αφότου δύο γερουσιαστές δέχτηκαν επιστολή με άνθρακα το 2001.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024