Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο κόκκινο τα μέτρα ασφαλείας στις ΗΠΑ μετά τις εκρήξεις στη Βοστώνη

Στο κόκκινο τα μέτρα ασφαλείας στις ΗΠΑ μετά τις εκρήξεις στη Βοστώνη

Σε υψηλή επαγρύπνηση έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας σε μεγάλες πόλεις της αμερικανικής επικράτειας μετά τις φονικές εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης: Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, ενώ η ανησυχία πέρασε τον Ατλαντικό και έχει οδηγήσει και το Λονδίνο σε επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας εν όψει του Μαραθωνίου την Κυριακή. Σε επαγρύπνηση κλήθηκαν και οι αρχές στη Γαλλία, «διδάγματα θα αντλήσει» και η Ρωσία.

Σε υψηλή επαγρύπνηση έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας σε μεγάλες πόλεις της αμερικανικής επικράτειας μετά τις φονικές εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης: Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, ενώ η ανησυχία πέρασε τον Ατλαντικό και έχει οδηγήσει και το Λονδίνο σε επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας εν όψει του Μαραθωνίου την Κυριακή. Σε επαγρύπνηση κλήθηκαν και οι αρχές στη Γαλλία.

Στην Ουάσινγκτον, η υπηρεσία που είναι επιτετραμμένη με την ασφάλεια του προέδρου έχει επεκτείνει τη ζωνη ασφαλείας γύρω από το Λευκό Οίκο. Η Πένσιλβάνια Άβενιου αποκλείστηκε ενώ οχήματα απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο Λευκό Οίκο. Το ίδιο το κτίριο πάντως και οι κοντινοί κήποι δεν έχουν αποκλειστεί.

Στη Νέα Υόρκη, αρκετά σημεία στο Μανχάταν φρουρούνται από δυνάμεις της αστυνομίας ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί σε μεγάλα ξενοδοχεία.

Ο δημαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ καθησύχασε σε δηλώσεις του τους κατοίκους, λέγοντας πως «έχουμε εκατοντάδες αστυνομικούς με έργο τους την πρόληψη επιθέσεων, οι οποίοι έχουν κινητοποιηθεί για την προστασία της πόλης». Ανακοινώσεις στο μετρό της πόλης καθησυχάζουν επίσης κατοίκους και επισκέπτες, καλώντας τους επίσης να αναφέρουν στην αστυνομία «οτιδήποτε ύποπτο παρατηρήσουν».

Στο Λος Άντζελες στήθηκε ένα ειδικό κέντρο επιχειρήσεων για επαγρύπνηση ενώ, σύμφωνα με τον αρχηγό της εκεί αστυνομίας έχουν ενταθεί οι περιπολίες και έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας σε σημεία που συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος -όπως έγινε με αγώνα μπέιζμπολ το βράδυ της Δευτέρας.

Σε άλλες πόλεις πάντως, όπως στην Ατλάντα, το Μαϊάμι, το Ντάλας, το Χιούστον και το Οκλαχόμα Σίτι, οι αρχές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει λόγος να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού καθώς δεν έχουν προγραμματιστεί μεγάλες ανοικτές εκδηλώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024