Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διαδηλώσεις και επεισόδια μετά την επίσημη ανακήρυξη της νίκης Μαδούρο

Διαδηλώσεις και επεισόδια μετά την επίσημη ανακήρυξη της νίκης Μαδούρο

Διαδηλώσεις, επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν στο Καράκας, μετά την επίσημη ανακήρυξη του Νικολά Μαδούρο ως νικητή των προεδρικών εκλογών της Βενεζουέλας και παρά την επιμονή της αντιπολίτευσης να ανασταλεί η ανακοίνωση μέχρι να γίνει η πλήρης επανακαταμέτρηση των ψήφων. Εκατοντάδες άτομα που κρατούσαν ξύλα και πετούσαν πέτρες συγκεντρώθηκαν σε συνοικία του Καράκας και φώναζαν συνθήματα περί νοθείας στις εκλογές. Η αστυνομία επιχειρήσει να διαλύσει τους διαδηλωτές με δακρυγόνα.

Διαδηλώσεις, επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν στο Καράκας, μετά την επίσημη ανακήρυξη του Νικολά Μαδούρο ως νικητή των προεδρικών εκλογών της Βενεζουέλας και παρά την επιμονή της αντιπολίτευσης να ανασταλεί η ανακοίνωση μέχρι να γίνει η πλήρης επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Εκατοντάδες άτομα που κρατούσαν ξύλα και πετούσαν πέτρες συγκεντρώθηκαν σε συνοικία του Καράκας και φώναζαν συνθήματα περί νοθείας στις εκλογές. Η αστυνομία επιχειρήσει να διαλύσει τους διαδηλωτές με δακρυγόνα.

Νωρίτερα ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, αρνήθηκε να δεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι υπήρξαν χιλιάδες παρατυπίες και ζήτησε από τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στους δρόμους.

Η Εκλογική Αρχή ανακοίνωσε ότι ο Μαδούρο κέρδισε τις εκλογές με 50,7% των ψήφων σε σύγκριση με 49,1% στον αντίπαλο του, επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.

Ταυτόχρονα η Εκλογική Αρχή της Βενεζουέλας ανέφερε ότι τα σχόλια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για τις εκλογές στη χώρα είναι «παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ζωολογικός κήπος έβαψε σκυλιά... ασπρόμαυρα για να μοιάζουν με πάντα - «Μας εξαπάτησαν» λένε οι επισκέπτες

«Βάψαμε τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι βάφουν τα μαλλιά τους» λένε και παραδέχονται οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου - Δείτε βίντεο με τα «σκυλιά-πάντα»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024