Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αιματηρές σκηνές βίας και τρόμου στο Μογκαντίσου

Αιματηρές σκηνές βίας και τρόμου στο Μογκαντίσου

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με τουλάχιστον 20 νεκρούς και την υπογραφή των ισλαμιστών μαχητών της οργάνωσης Αλ-Σαμπάμπ που συνδέονται με την Αλ Κάιντα έσπασε το Σάββατο την εύθραυστη επάνοδο στην ηρεμία στην πρωτεύουσα της Σομαλίας. Εκρήξεις συγκλόνισαν τα κεντρικά δικαστήρια στο Μογκαντίσου για να ακολουθήσει σφοδρή ανταλλαγή πυρών. Λίγο αργότερα παγιδευμένο όχημα εξερράγη με στόχο κονβόι στο δρόμο του αεροδρομίου...

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με τουλάχιστον 20 νεκρούς και την υπογραφή των ισλαμιστών μαχητών της οργάνωσης Αλ-Σαμπάμπ που συνδέονται με την Αλ Κάιντα έσπασε το Σάββατο την εύθραυστη επάνοδο στην ηρεμία στην πρωτεύουσα της Σομαλίας. Έκρηξη συγκλόνισε τα κεντρικά δικαστήρια στο Μογκαντίσου για να ακολουθήσει σφοδρή ανταλλαγή πυρών. Λίγο αργότερα παγιδευμένο όχημα εξερράγη με στόχο κονβόι στο δρόμο του αεροδρομίου…

Η έφοδος των ισλαμιστών στο κτιριακό συγκρότημα των δικαστηρίων του Μογκαντίσου είναι η σοβαρότερη επίθεση των μαχητών Αλ-Σαμπάμπ στο Μογκαντίσου μετά την εκδίωξή τους από την πρωτεύουσα της Σομαλίας τον Αύγουστο του 2011.

Μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην είσοδο του κτιρίου, ένοπλοι εισέβαλαν φορώντας στρατιωτικές στολές και άρχισαν να πυροβολούν. Δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν στα δικαστήρια και ενεπλάκησαν επί ώρα σε ανταλλαγή πυρών με τους ενόπλους που οχυρώθηκαν μέσα στο συγκρότημα. Ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη.

Πολίτες προσπαθούσαν με κάθε μέσο να διαφύγουν σπάζοντας τα παράθυρα και πηδώντας έξω. Τα δικαστήρια βρίσκονται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της πόλης και ήταν γεμάτα κόσμο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση -η Κυριακή είναι εργάσιμη ημέρα στη Σομαλία.

Ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 16 νεκρούς, ανάμεσά τους προσωπικό ασφαλείας και πολίτες, καθώς και εννέα ένοπλοι που επιτέθηκαν στα δικαστήρια (όπως αναφέρει η κυβέρνηση).

Λίγη ώρα αργότερα εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε αυτοκινητοπομπή της Αφρικανικής Ένωσης και της Ερυθράς Ημισελήνου που κινούνταν στο δρόμο του αεροδρομίου. Σκοτώθηκαν κατά πληροφορίες τέσσερα άτομα, περιλαμβανομένων δύο τούρκων εργαζομένων στην παροχή βοήθειας και ενός ενόπλου.

Κάτοικοι της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο ανέφεραν ότι άκουσαν μία πολύ δυνατή έκρηξη. «Βλέπουμε μόνο πυκνό μαύρο καπνό, όλη η περιοχή έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις ασφαλείας» ανέφερε κάτοικος στο Reuters.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024