Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ

Παραιτήθηκε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος και την έκανε δεκτή. Πληροφορίες φέρνουν τους δύο άνδρες να διαφωνούν για θέματα εσωτερικής πολιτικής. Η παραίτηση φέρνει πολιτική αναταραχή στην Παλαιστινιακή Αρχή σε μια περίοδο κατά την οποία γίνεται άλλη μία προσπάθεια για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος και την έκανε δεκτή.

Πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι ανάμεσα στους δύο άνδρες υπήρχαν διαφωνίες σχετικά με τις προτεραιότητες καθώς και τους επιμέρους στόχους του κυβερνητικού έργου.

Ο Φαγιάντ, συνεχίζουν, είχε παραιτηθεί από την Τετάρτη.

Μέχρι τον σχηματισμό και ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Φαγιάντ και οι υπουργοί του παραμένουν σαν υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Πάντως, συνεχίζει το Reuters, δυτικοί διπλωμάτες εκφράζουν την απογοήτευση τους για την πολιτική αναταραχή στην Παλαιστινιακή Αρχή σε μια περίοδο κατά την οποία γίνεται άλλη μία προσπάθεια να αρχίσουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την τελευταία επίσκεψή του στην περιοχή είχε συναντηθεί με τους Παλαιστίνιους πολιτικούς και είχε εκφραστεί με θερμά λόγια για το έργο τους. Στην Παλαιστίνη είχε βρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Μετά την θητεία του στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο Φαγιάντ είχε κερδίσει την αναγνώριση στο εσωτερικό και το εξωτερικό και πιστώνεται με την δημιουργία θεσμών που θα στηρίξουν το μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος.

Πάντως δεν κατάφερε να «χτίσει» πολιτική βάση, μένοντας εκτεθειμένος στις επιθέσεις της Φατάχ του Αμπάς αλλά και της Χαμάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024