Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για το εάν η Β.Κορέα μπορεί να βάλει πυρηνικά σε πυραύλους

Συναγερμός για το εάν η Β.Κορέα μπορεί να βάλει πυρηνικά σε πυραύλους

Αναταραχή προκάλεσαν οι δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων -που βασίστηκαν στις πληροφορίες κατασκόπου του Πενταγώνου- ότι η Βόρειος Κορέα έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης πυρηνικής κεφαλής σε βαλλιστικό πύραυλο. «Ανακριβείς» έσπευσε να χαρακτηρίσει τις πληροφορίες εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ενώ η Σεούλ εκτιμά ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει πυραύλους στους οποίους μπορεί να ενσωματωθεί πυρηνική κεφαλή. Στη Νότιο Κορέα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Αναταραχή προκάλεσαν οι δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων -που βασίστηκαν στις πληροφορίες κατασκόπου του Πενταγώνου- ότι η Βόρειος Κορέα έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης πυρηνικής κεφαλής σε βαλλιστικό πύραυλο.

«Ανακριβείς» έσπευσε να χαρακτηρίσει τις πληροφορίες εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ενώ η Σεούλ εκτιμά ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει πυραύλους στους οποίους μπορεί να ενσωματωθεί πυρηνική κεφαλή.

«Η στρατιωτική μας εκτίμηση είναι ότι η Βόρειος Κορέα δεν έχει ακόμα καταφέρει να δημιουργήσει μια μικρογραφία» είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Κιμ Μιν-σέοκ.

«Η Βόρειος Κορέα έχει διεξάγει τρεις πυρηνικές δοκιμές, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το αν έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πυρηνική κεφαλή μικρού μεγέθους η οποία θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε πύραυλο» είπε.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας, φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που κατάσκοπος του Πενταγώνου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση γύρω από τις απειλές της Βορείου Κορέας είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Απαντώντας στη μελέτη της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζoρτζ Λιτλ, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «θα ήταν ανακριβές να αφήσουμε να εννοηθεί ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει πλήρως πραγματοποιήσει ελέγχους, δοκιμές ή επιδείξεις των δυνατοτήτων που αναφέρονται στη μελέτη».

Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει συγκέντρωση κινεζικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα.

«Οι πληροφορίες είναι αναληθείς», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, απαντώντας στις σχετικές πληροφορίες που μεταδίδονται στο εξωτερικό.

«Η Κίνα παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο και ήταν πάντα προσηλωμένη στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Βορειοανατολική Ασία» τόνισε η ίδια πηγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024