Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Να σταματήσει τις πολεμικές ιαχές καλεί τη Βόρειο Κορέα ο Ομπάμα

Να σταματήσει τις πολεμικές ιαχές καλεί τη Βόρειο Κορέα ο Ομπάμα

Ουδείς επιθυμεί μια σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο και η Πιονγιάνγκ πρέπει να τερματίσει την πολεμοχαρή προσέγγισή της, δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατόπιν συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Με την ένταση στο «κόκκινο», ο Ομπάμα δηλώνει ότι θα επιχειρήσει να επιλύσει την κρίση μέσω της διπλωματίας, αλλά ταυτόχρονα προειδοποιεί το διεθνώς απομονωμένο καθεστώς ότι θα «κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα» για να προστατεύσει την Αμερική και τους συμμάχους της.

Ουδείς επιθυμεί μια σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο και η Πιονγιάνγκ πρέπει να τερματίσει την πολεμοχαρή προσέγγισή της, δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον των δημοσιογράφων κατόπιν συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στο Λευκό Οίκο.

Με την ένταση στο «κόκκινο», ο Ομπάμα δηλώνει ότι θα επιχειρήσει να επιλύσει την κρίση μέσω της διπλωματίας, αλλά ταυτόχρονα προειδοποιεί το διεθνώς απομονωμένο καθεστώς ότι θα «κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα» για να προστατεύσει την Αμερική και τους συμμάχους της.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε από την πλευρά του την Κίνα να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο -κατάσταση, που όπως προειδοποίησε προ ημερών ο Μπαν Γκι-μουν, μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη από κάποιον λανθασμένο υπολογισμό ή εκτίμηση.

«Τώρα είναι η στιγμή να σταματήσει η Βόρειος Κορέα το είδος της φιλοπόλεμης στάσης που ακολουθεί και να επιχειρήσει να κατευνάσει τα πνεύματα. Ουδείς θέλει να δει μία σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο» είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και ταυτόχρονα προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους πολίτες τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμμαχίες τους στην περιοχή».

Είχε προηγηθεί η έντονη καταδίκη της στάσης της Βορείου Κορέας από τους υπουργούς Εξωτερικών της G8, οι οποίοι απείλησαν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-ουν, χωρίς πάντως να συμφωνήσουν επί συγκεκριμένων ενεργειών.

Η Πιονγιάνγκ ωστόσο εμφανίζεται να εντείνει τις πολεμικές προετοιμασίες, με τις ΗΠΑ και τη Νότιο Κορέα να παραμένουν σε επιφυλακή για όλα τα ενδεχόμενα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ζωολογικός κήπος έβαψε σκυλιά... ασπρόμαυρα για να μοιάζουν με πάντα - «Μας εξαπάτησαν» λένε οι επισκέπτες

«Βάψαμε τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι βάφουν τα μαλλιά τους» λένε και παραδέχονται οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου - Δείτε βίντεο με τα «σκυλιά-πάντα»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024