Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ογκώδεις πορείες στις ΗΠΑ υπέρ των μεταρρυθμίσεων στο μεταναστευτικό

Ογκώδεις πορείες στις ΗΠΑ υπέρ των μεταρρυθμίσεων στο μεταναστευτικό

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες σε πόλεις των ΗΠΑ, ζητώντας υπηκοότητα για τους εκατομμύρια μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα χωρίς χαρτιά. Οι συντονισμένες διαμαρτυρίες έχουν ως στόχο να πιέσουν το Κογκρέσο να αναλάβει δράση, την ώρα που η Γερουσία συζητά ένα νομοσχέδιο που αφορά μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες σε πόλεις των ΗΠΑ, ζητώντας υπηκοότητα για τους εκατομμύρια μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα χωρίς χαρτιά.

Οι συντονισμένες διαμαρτυρίες έχουν ως στόχο να πιέσουν το Κογκρέσο να αναλάβει δράση, την ώρα που η Γερουσία συζητά ένα νομοσχέδιο που αφορά μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό.

Τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα διαδήλωσαν στην Ατλάντα.

Διαδηλώσεις με τίτλο «Πορεία για την Υπηκοότητα» πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και δεκάδες άλλες πόλεις.

Οι αμερικανοί βουλευτές αναμένεται να αποκαλύψουν σύντομα ένα νομοσχέδιο που θα ανοίγει τον δρόμο νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών.

Οι πιέσεις για μεταρρυθμίσεις έρχονται μετά τις εκλογές, στις οποίες οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι στήριξαν τον Μπαράκ Ομπάμα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αναγνωρίζει πως θα πρέπει να στηρίξει κάποιου είδους συμφωνία για το μεταναστευτικό εάν θέλει να κερδίσει περισσότερες ισπανόφωνες ψήφους, μιας και οι περισσότεροι -από τους 11 εκατομμύρια περίπου- μετανάστες στις ΗΠΑ είναι ισπανόφωνοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024