Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα για την οπλοκατοχή ζητά ο Ομπάμα με δάκρυα στα μάτια

Μέτρα για την οπλοκατοχή ζητά ο Ομπάμα με δάκρυα στα μάτια

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για την ανάγκη να ψηφιστεί στο Κογκρέσο η νομοθεσία για την οπλοκατοχή. Ο αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον μαζί με μέλη των οικογενειών των θυμάτων που σκοτώθηκαν στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ.

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για την ανάγκη να ψηφιστεί στο Κογκρέσο η νομοθεσία για την οπλοκατοχή. Ο αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον μαζί με μέλη των οικογενειών των θυμάτων που σκοτώθηκαν στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ.

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο Μπ.Ομπάμα μίλησε για τον έλεγχο των όπλων ενώπιον 3.000 ακτιβιστών σε αμφιθέατρο του Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ, μια πόλη κοντά στο Νιουτάουν, όπου 20 παιδιά και έξι ενήλικες έχασαν τη ζωή τους στις 14 Δεκεμβρίου, όταν ένας οπλισμένος άνδρας άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο.

«Η ημέρα που συνέβη το περιστατικό στο Νιουτάουν ήταν η δυσκολότερη ημέρα της θητείας μου» είπε ο Μπ.Ομπάμα. «Αλλά πρέπει να σας πω: αν δεν δώσουμε απάντηση σε αυτό, τότε αυτή θα είναι άλλη μία δύσκολη ημέρα για μένα».

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς αναφέρθηκε στην Νικόλ Χόκλεϊ, μητέρα ενός από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Νιουτάουν, η οποία κάθε βράδυ ζητά από τον 6χρονο γιο της Ντίλαν να έρθει στα όνειρά της, ώστε να μπορέσει να τον ξαναδεί.

«Εάν υπάρχει ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να εμποδίσουμε έναν πατέρα από το να πρέπει να θάψει το παιδί του, δεν αξίζει να πολεμήσουμε γι’ αυτό;» αναρωτήθηκε.

Λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά το αποτρόπαιο περιστατικό, η πολιτεία του Κονέκτικατ θέσπισε ένα από τους αυστηρότερους νόμους στις ΗΠΑ για την οπλοκατοχή, που απαγορεύει την πώληση γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας σε σφαίρες και όπλων στρατιωτικού τύπου, ενώ ενισχύει τους ελέγχους των υποψήφιων αγοραστών όπλων.

«Βοηθήσατε πολύ στο να επιτευχθεί αυτό. Η φωνές σας και η αποφασιστικότητά σας το έκανε αληθινό» είπε ο Ομπάμα στους παρευρισκόμενους. «Αυτή είναι η δύναμη της φωνής σας» τόνισε.

Η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης έχει ταχθεί ενάντια στα μέτρα για την οπλοκατοχή που προσπαθεί να περάσει ο Ομπάμα.

«Το Κονέκτικατ άνοιξε το δρόμο και τώρα είναι η σειρά του Κογκρέσου να κάνει το ίδιο» είπε ο Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Πολιτεία, οπότε και έλαβε το θερμό χειροκρότημα του κοινού. «Αυτή την εβδομάδα έχει έρθει η σειρά του Κογκρέσου να κάνει το ίδιο» είπε.

Πριν από την ομιλία του ο Ομπάμα συναντήθηκε με μέλη των οικογενειών των θυμάτων της επίθεσης στο Κονέκτικατ.

Ορισμένοι από αυτούς επιβιβάστηκαν αργότερα στο προεδρικό αεροσκάφος και συνόδευσαν τον Ομπάμα στο ταξίδι του στην Ουάσινγκτον.

«Αυτά είναι τα μέλη των οικογενειών που πρόκειται να παρευρεθούν στην Ουάσινγκτον προκειμένου να μιλήσουν ενώπιον του Κογκρέσου για τη σημασία της ανάληψης μέτρων κατά της ένοπλης βίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Τζέι Κάρνι.

«Προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι τα μέλη των οικογενειών ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν την ομιλία στο Κονέκτικατ και να βρίσκονται στην Ουάσινγκτον, όπου και είναι αναγκαία η παρουσία τους, τους καλέσαμε να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος μαζί με τον πρόεδρο» πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα ταξίδεψε στο Κολοράντο όπου έδωσε ομιλία για αυστηρότερα μέτρα σχετικά με την οπλοκατοχή, σε μια ακόμη πολιτεία η οποία επλήγη από επίθεση ενόπλου σε σινεμά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024