Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν εντοπίστηκε ύποπτο υλικό στο σπίτι του Μπερεζόφσκι

Δεν εντοπίστηκε ύποπτο υλικό στο σπίτι του Μπερεζόφσκι

Δεν βρέθηκαν επικίνδυνα υλικά κατά την έρευνα της βρετανικής αστυνομίας από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στο σπίτι του, όπου βρέθηκε νεκρός το Σάββατο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο Ρώσος μεγιστάνας Μπόρις Μπερεζόφσκι. Ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων ερευνητές ειδικευμένοι σε πυρηνικές, ραδιολογικές, βιολογικές και χημικές απειλές διεξήγαγαν έρευνα αλλά σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία «όλα ήταν καθαρά».

Δεν βρέθηκαν επικίνδυνα υλικά κατά την έρευνα της βρετανικής αστυνομίας από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στο σπίτι του, όπου βρέθηκε νεκρός το Σάββατο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο Ρώσος μεγιστάνας Μπόρις Μπερεζόφσκι.

Ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων ερευνητές ειδικευμένοι σε πυρηνικές, ραδιολογικές, βιολογικές και χημικές απειλές διεξήγαν έρευνα αλλά σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία «όλα ήταν καθαρά».

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Σάιμον Μπόουντεν δήλωσε πως «υπό το φως των συμπερασμάτων των ειδικά εκπαιδευμένων ερευνητών» ήρθη στο μεγαλύτερο μέρος του ο αποκλεισμός της περιοχής γύρω από την ιδιοκτησία, στον οποίο είχε προχωρήσει νωρίτερα η αστυνομία.

«Το εγκληματολογικό τμήμα διεξάγει τώρα μια πλήρη και σε βάθος έρευνα για να προσδιορίσει τις συνθήκες του θανάτου του Μπερεζόφσκι» διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο Μπερεζόφσκι, διαφωνών και επικριτής επί σειρά ετών του Βλαντίμιρ Πούτιν, πέθανε σε ηλικία 67 ετών στην κατοικία του κοντά στο Άσκοτ. Οι συνθήκες θανάτου του 67χρονου μεγιστάνα που είχε λάβει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία είναι ασαφείς, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι αυτοκτόνησε έχοντας χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι ζούσε εξόριστος στο Λονδίνο από το 2000. Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Ρώσους επιχειρηματίες και μέλος της ομάδας των αυτοεξόριστων πολέμιων του Πούτιν στο Λονδίνο και είχε σχέσεις με τον πρώην μυστικό πράκτορα Αλεξάντρ Λιτβινένκ, ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο, μια ραδιενεργή ουσία, το 2006.

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Channel One, ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο στο σπίτι του στο Σάρεϊ. Είχε υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα.

«Ήταν ένας ανίσχυρος εχθρός»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο Vesti 24 ότι ο Μπερεζόφσκι είχε ζητήσει συγνώμη από τον πρόεδρο Πούτιν σε χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει στον ρώσο πρόεδρο πριν από περίπου δύο μήνες. Στην επιστολή του «παραδεχόταν ότι είχε κάνει λάθη για τα οποία ζητούσε συγνώμη από τον Πούτιν» από τον οποίο φέρεται να είχε ζητήσει να τον βοηθήσει να επιστρέψει στη Ρωσία.

Οι επικρίσεις που διατύπωνε από το Λονδίνο ο Μπερεζόφσκι εναντίον του ρωσικού καθεστώτος άφηναν «αδιάφορο» τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν είναι μια εποικοδομητική κριτική, μια κριτική για να προτείνει κάτι. Είναι η κριτική ενός ανίσχυρου εχθρού», πρόσθεσεφ.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι είχε «ένα πολύ σημαντικό ρόλο» στη Ρωσία κατά τη δεκαετία του 1990, πριν από την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία και την εξορία του ολιγάρχη στο Λονδίνο, παραδέχθηκε ο Πέσκοφ.

«Θα απέφευγα να υπερτιμήσω το ρόλο του στη δεκαετία του 2000, ήταν μάλλον ελάχιστος. Δεν είχε απολύτως καμιά επιρροή εδώ (στη Ρωσία) και το ενδιαφέρον για το πρόσωπό του στην Αγγλία μειωνόταν και ο ρόλος του περιοριζόταν, πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο στο μηδέν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024