Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Βραζιλία

Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Βραζιλία

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μωρό και δύο διασώστες, έχασαν τη ζωή τους λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών στην τουριστική περιοχή της Πετρόπολις, μια ορεινή περιοχή της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία. Μέσα σε 24 ώρες έπεσαν 390 χιλιοστά βροχής, όταν ο μέσος όρος για όλο το μήνα Μάρτιο είναι 270 χιλιοστά. Περίπου 50 άτομα υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τα σπίτια τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μωρό και δύο διασώστες, έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών στην τουριστική περιοχή της Πετρόπολις, μια ορεινή περιοχή της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Μέσα σε 24 ώρες έπεσαν 390 χιλιοστά βροχής, όταν ο μέσος όρος για όλο το μήνα Μάρτιο είναι 270 χιλιοστά.

Περίπου 50 άτομα υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τα σπίτια τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

«Είμαστε σε ύψιστη επιφυλακή» δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Σέρτζιο Καμπράλ που ζήτησε από τους πολίτες «να εγκαταλείψουν τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο» και να κατευθυνθούν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης τα οποία έχουν οργανώσει οι Αρχές.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, επικοινώνησε με τον κυβερνήτη της επαρχίας από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται για την ενθρόνιση του νέου Πάπα, προκειμένου να προσφέρει ομοσπονδιακή βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων. Ζήτησε, μάλιστα να ληφθούν «τα πιο δραστικά μέτρα» για να βοηθηθούν τα θύματα.

Τον Ιανουάριο του 2011, περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις λοφώδεις περιοχές της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024