Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προβλήματα από χιονοπτώσεις σε Γαλλία, Βέλγιο, Βρετανία και Γερμανία

Προβλήματα από χιονοπτώσεις σε Γαλλία, Βέλγιο, Βρετανία και Γερμανία

Εκτεταμένα προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή χιονόπτωση στη Γερμανία, τη βόρεια Γαλλία, το Βέλγιο και τη Βρετανία. Κλειστό για αρκετές ώρες έμεινε το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Eurostar. Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους στη βορειοδυτική Γαλλία εξαιτίας του χιονιού, ενώ περισσότερα από 68.000 σπίτια στη Βρετάνη και στην Κάτω Νορμανδία (δυτική Γαλλία) έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Εκτεταμένα προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή χιονόπτωση στη Γερμανία, τη βόρεια Γαλλία, το Βέλγιο και τη Βρετανία.

Λόγω της χιονόπτωσης έκλεισε για αρκετές ώρες το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας και τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Περίπου 300 πτήσεις ματαιώθηκαν καθώς η κακοκαιρία εμπόδιζε τις προσπάθειες εκχιονισμού των διαδρόμων και εμπόδιζε τα πληρώματα των αεροσκαφών να φτάσουν εγκαίρως στην εργασία τους.

Η εταιρεία Fraport AG, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, ανακοίνωσε πως πιθανότατα οι πτήσεις θα επαναληφθούν στις 14:30 (ώρα Ελλάδας).

Εκτός από την περιφέρεια της Φρανκφούρτης, η βόρεια Γερμανία αλλά και η δυτική και η περιφέρεια του Βερολίνου πλήττονται από τις χιονοπτώσεις, εξαιτίας των οποίων έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα και προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το μεσημέρι της Τρίτης, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια ανεστάλησαν στις Βρυξέλλες ενώ τα προβλήματα στις πτήσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά την Πέμπτη. Παράλληλα, στους οδικούς άξονες έχουν σχηματιστεί ασυνήθιστα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Στη Βρετανία, η κακοκαιρία προκαλεί για δεύτερη ημέρα σημαντικά προβλήματα: Δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους το βράδυ της Δευτέρας. Οι ουρές αυτοκινήτων φτάνουν στις χειρότερες περιπτώσεις ακόμη και τα 24 χλμ. ενώ, ενδεικτικά, η αστυνομία του Σάσεξ ανέφερε πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχει λάβει κλήσεις για 300 τροχαία που οφείλονται στο χιόνι.
Ακινητοποιημένες είναι οι αμαξοστοιχίες Eurostar.

Στη βορειοδυτική Γαλλία, το βράδυ της Δευτέρας εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους εξαιτίας του χιονιού, ενώ περισσότερα από 68.000 σπίτια στη Βρετάνη και στην Κάτω Νορμανδία (δυτική Γαλλία) έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Το επίπεδο επιφυλακής έχει τεθεί σε πορτοκαλί σε συνολικά 26 περιφέρειες στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας.

Οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο νομάρχης του διοικητικού διαμερίσματος της Μάγχης, στη Νορμανδία, έκανε έκκληση στους πολίτες μέσω Facebook να τους βοηθήσουν, αν είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, έως και 800 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους όταν το χιόνι κάλυψε τμήματα της βόρειας Γαλλίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Περίπου 200 με 300 οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε εθνικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την περιοχή Σεν Ζοζέφ με το Χερβούργο, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους αναζητώντας καταφύγιο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στη διάθεση των εγκλωβισμένων η κυβέρνηση έθεσε προσωρινά καταλύματα, ενώ επιστρατεύθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024