Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ιταλός ασθενής και η κρίσιμη δικάσιμος για την Ρούμπι

Ο ιταλός ασθενής και η κρίσιμη δικάσιμος για την Ρούμπι

Στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου -σε μία σουίτα 200 τμ με αίθουσα συνεδριάσεων, κουζίνα και υδρομασάζ- παραμένει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς οι γιατροί (και κυρίως οι δικηγόροι του) επιμένουν ότι ο Καβαλιέρε δεν δύναται να παραστεί τη Δευτέρα στην κρίσιμη δικάσιμο για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ. Ο ασθενής Μπερλουσκόνι καλεί τους υποστηρικτές του να μην διαδηλώσουν έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Μιλάνο...

Στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου -σε μία σουίτα 200 τμ με αίθουσα συνεδριάσεων, κουζίνα και υδρομασάζ- παραμένει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς οι γιατροί (και κυρίως οι δικηγόροι του) επιμένουν ότι ο Καβαλιέρε δεν δύναται να παραστεί τη Δευτέρα στην κρίσιμη δικάσιμο για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ.

Ο ασθενής Μπερλουσκόνι καλεί τους υποστηρικτές του να μην διαδηλώσουν έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Μιλάνο «από σεβασμό στους κρατικούς θεσμούς»…

Με γραπτή του ανακοίνωση ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ευχαριστεί τους βουλευτές του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν καθιστική διαμαρτυρία, αλλά τους ζητά να μην το πράξουν «διότι έχει και είχε ανέκαθεν μεγάλο σεβασμό στους κρατικούς θεσμούς».

Οι γιατροί του Σαν Ραφαέλε επιμένουν ότι η επιπεφυκίτιδα από την οποία πάσχει ο Μπερλουσκόνι αποτελεί σοβαρό εμπόδιο, που δεν του επιτρέπει να παρακολουθήσει τις τελευταίες δικάσιμους της υπόθεσης Ρουμπιγκέιτ, όπως και αυτής για τις αγοραπωλησίες των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Mediaset.

Διαφορετικής άποψης, όμως, οι ειδικοί που εστάλησαν από το δικαστήριο για να επισκεφθούν τον νοσηλευόμενο πρώην πρωθυπουργό: θεωρούν ότι είναι σε θέση να μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο και να συμμετάσχει στην ακροαματική διαδικασία.

Δεν είναι ακόμη σαφές, κατά συνέπεια, εάν ο πρωί της Δευτέρας θα παραστεί στην δικάσιμο του σκανδάλου Ρουμπιγκέιτ για να ακούσει την αγόρευση της δημόσιας κατηγόρου Ίλντα Μποκασίνι ή εάν θα ζητηθεί από τους συνήγορους του και νέα αναβολή.

Ο Μπερλουσκόνι, όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, βρίσκεται σε σουίτα 200 τετραγωνικών μέτρων του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε -με αίθουσα συνελεύσεων, ιδιωτική κουζίνα, υδρομασάζ, αλλά και προσωπική νοσοκόμα.

Ο προσωπικός γιατρός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει υπογραμμίσει -επικαλούμενος και τη διεθνή βιβλιογραφία- ότι πρέπει να παρακολουθείται διαρκώς η καρδιακή λειτουργία του Καβαλιέρε, εξαιτίας της ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής που τού χορηγείται ώστε να υποχωρήσει η επιπεφυκίτιδα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνομιλώντας με νοσοκόμες τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι οι δικαστές «θέλουν να τον αναγκάσουν να το σκάσει, όπως συνέβη στο παρελθόν με τον σοσιαλιστή Μπετίνο Κράξι».

Σε σχέση τέλος με την ιταλική πολιτική, φέρεται να δήλωσε ότι « θα μελετήσει τις ομιλίες του Μπέπε Γκρίλο, διότι είναι σαν αυτές του Χίτλερ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024