Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Κάρλος Σλιμ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ο Κάρλος Σλιμ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση και κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου το 2013 που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes και περιλαμβάνει τον πρωτοφανή αριθμό των 1.426 δισεκατομμυριούχων. Στη δεύτερη θέση ο Μπιλ Γκέιτς και στην τρίτη ο Ισπανός Αμάνθιο Γκαρθία, δημιουργός της εταιρείας ένδυσης Zara.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση και κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου το 2013 που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes και περιλαμβάνει τον πρωτοφανή αριθμό των 1.426 δισεκατομμυριούχων.

Με μία προσωπική περιουσία που εκτιμάται στα 73 δισεκ. δολάρια (κατά 4 δισεκ. μεγαλύτερη από το περασμένο έτος), ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών ξεπερνά τον Αμερικανό Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft, ο οποίος κατατάσσεται δεύτερος με 67 δισεκ. δολάρια (6 δισεκ. περισσότερα από το 2012).

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Ισπανός Αμάνθιο Γκαρθία, δημιουργός της εταιρείας ένδυσης Zara (57 δισεκ., που αντιστοιχούν σε 19,5 δισεκ. δολάρια περισσότερα από πέρυσι), ο οποίος κέρδισε δύο θέσεις στην κατάταξη και πέρασε μπροστά από τον Αμερικανό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Ουόρεν Μπάφετ, που έρχεται τέταρτος με 53,5 δισεκ. δολάρια (κατά 9,5 δισεκ. δολάρια πλουσιότερος από το 2012).

Ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών προϊόντων LVMH, βρίσκεται στη 10η θέση, με περιουσία που εκτιμάται στα 29 δισεκ. δολάρια (έναντι 41 δισεκ. δολαρίων πέρυσι). Υπενθυμίζεται ότι είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στη χώρα του όταν εξέφρασε την πρόθεση να μετακομίσει στο Βέλγιο για να αποφύγει τη βαριά φορολογία στους πλούσιους που θα επέβαλε η κυβέρνηση Ολάντ.

Η επίσης Γαλλίδα Λιλιάν Μπετανκούρ, ιδιοκτήτρια της L’ Oreal, θεωρείται πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 30 δισεκ. δολαρίων (κατά 6 δισεκ. μεγαλύτερη από πέρυσι) και περνά από την 15η στην 9η θέση στον κόσμο, ξεπερνώντας την Αμερικανίδα Κρίστι Γουόλτον, κληρονόμο της αλυσίδας WalMart, που έως σήμερα κρατούσε τα σκήπτρα και πλέον βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως με 28,2 δισεκ. δολάρια.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικής καταγωγής, ο Σπύρος Λάτσης και η οικογένεια του είναι στην θέση 412 με περιουσία 3,3 δισ., ο Αριστοτέλης Μυστακίδης στην 527 με 2,7 δισ. και ο Φίλιππος Νιάρχος στην 554 με 2,6 δισ. δολάρια.

Για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, η κρίση που μαστίζει τους πληβείους (το 99% όπως έλεγαν οι ακτιβιστές του Occupy Wall Street) δεν αποτέλεσε πρόβλημα: για φέτος καταμετρώνται 1.426 δισεκατομμυριούχοι, 200 περισσότεροι από πέρυσι, τον μεγαλύτερο που έχει καταμετρήσει το Forbes.

Όλοι μαζί οι κροίσοι του πλανήτη —ανάμεσά τους 138 γυναίκες— έχουν περιουσία 5,4 τρισεκ. δολαρίων, έναντι 4,5 τρισεκ. πέρυσι, σημειώνει το περιοδικό. Πρόκειται για περίπου το ένα τρίτο του ΑΕΠ των ΗΠΑ, το 75% του ΑΕΠ της Κίνας και είναι κατά τι μικρότερο από το ΑΕΠ της Ιαπωνίας.

Οι ΗΠΑ παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης με 442 δισεκατομμυριούχους (425 το 2012), με την Ασία να ακολουθεί κατά πόδας (386), την Ευρώπη να έπεται (366) και την Λατινική Αμερική να ακολουθεί σε απόσταση (με 129).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σλούκας για Ναν: «Σωστή απόφαση να πάρουμε τον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four, αλλά και για τον Κέντρικ Ναν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024