Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπευθυνότητα και μέτρο ζητά από τους ιταλούς ηγέτες ο Ναπολιτάνο

Υπευθυνότητα και μέτρο ζητά από τους ιταλούς ηγέτες ο Ναπολιτάνο

Αίσθημα ευθύνης και μέτρο ζήτησε από τους αρχηγούς των ιταλικών κομμάτων ο πρόεδρος της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο κατά την επιστροφή του από τη Γερμανία, αντιδρώντας στην διατύπωση «ποικίλων υποθέσεων» για τις πολιτικές εξελίξεις στη Ρώμη και στις «πρόωρες και μεροληπτικές θέσεις», όπως λέει. Ο Ναπολιτάνο, στον οποίο ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του για κυβέρνηση, σημείωσε ότι ο πρόεδρος διατηρεί το δικαίωμα αυτόνομης αξιολόγησης στις διαβου΄λεύσε

Αίσθημα ευθύνης και μέτρο ζήτησε από τους αρχηγούς των ιταλικών κομμάτων ο πρόεδρος της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο κατά την επιστροφή του από τη Γερμανία, αντιδρώντας στην διατύπωση «ποικίλων υποθέσεων» για τις πολιτικές εξελίξεις στη Ρώμη και στις «πρόωρες και μεροληπτικές θέσεις», όπως λέει.

Σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε το Σάββατο, ο Ναπολιτάνο σημείωσε ότι ο πρόεδρος διατηρεί το δικαίωμα αυτόνομης αξιολόγησης των διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, κυρίαρχος στη Βουλή, αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του για κυβέρνηση.

«Κατά την επιστροφή (μου) από την Γερμανία, ενημερώθηκα για τις θέσεις που αναπτύχθηκαν (. . .) σε σχέση με τις μετεκλογικές προοπτικές. Τόσο σχολιαστές όσο και πολιτικοί προχώρησαν σε σειρά διαφορετικών υποθέσεων και αναφορών σχετικά με τις λύσεις που μπορούν να υιοθετηθούν», ανέφερε ο Ιταλός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Ναπολιτάνο διαβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει με «προσοχή και σεβασμό κάθε είδους ελεύθερη συζήτηση», ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι «διατηρεί το πλήρες δικαίωμα αυτόνομης αξιολόγησης κατά τις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις».

Ο Ιταλός πρόεδρος προσθέτει ότι «συστήνει σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις τις ημέρες αυτές (. . .) να επιδείξουν αίσθηση του μέτρου, αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμό» κι υπενθυμίζει ότι «όλοι έχουν χρέος να προστατέψουν το γενικό συμφέρον και την διεθνή εικόνα της χώρας, αποφεύγοντας πρόωρες και μεροληπτικές θέσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024