Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Περιφορά μελλοθάνατων σε ζωντανή σύνδεση στην κινεζική τηλεόραση

Περιφορά μελλοθάνατων σε ζωντανή σύνδεση στην κινεζική τηλεόραση

Την μεταφορά στο σημείο της εκτέλεσης τεσσάρων ανδρών που είχαν καταδικαστεί από δικαστήριο για τη δολοφονία 13 ψαράδων μετέδωσε ζωντανά η κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Οι άνδρες εκτελέστηκαν με θανατηφόρα ένεση στο Κουνμίμγκ της επαρχίας Γιουνάν αλλά η μετάδοση σταμάτησε πριν εκτελεστούν.

Την μεταφορά στο σημείο της εκτέλεσης τεσσάρων ανδρών που είχαν καταδικαστεί από δικαστήριο για τη δολοφονία 13 Κινέζων ψαράδων μετέδωσε ζωντανά η κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Οι άνδρες εκτελέστηκαν με θανατηφόρα ένεση στο Κουνμίμγκ της επαρχίας Γιουνάν αλλά η μετάδοση σταμάτησε πριν εκτελεστούν.

Επρόκειτο για τέσσερις ξένους οι οποίοι είχαν σκοτώσει τους ψαράδες στο δέλτα του Μεκόνγκ, στο Βιετνάμ, το 2011. Συνελήφθησαν στο Λάος και εκδόθηκαν στην Κίνα για να δικαστούν.

Ένας από αυτούς, ο Νάου Χαμ, ένας βαρόνος του οργανωμένου εγκλήματος από τη Μιανμάρ, είχε εμφανιστεί την Πέμπτη στη δημόσια τηλεόραση λέγοντας ότι του λείπουν τα παιδιά και η μητέρα του.

Όπως σημειώνει το BBC, οι Αρχές μάλλον ήθελαν να στείλουν μέσα από τη χώρα ένα μήνυμα αποφασιστικής καταστολής του εγκλήματος.

Κατά το επίσημο πρακτορείο Xinhua πριν την εκτέλεση τα δικαιώματα των ανδρών έγιναν πλήρως σεβαστά.

Η εκπομπή προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς χρήστες να μιλούν για έλλειψη ευαισθησίας εκ μέρους των Αρχών και επιστροφή στις πρακτικές δημόσιων εκτελέσεων του παρελθόντος. Δεν έλειψαν πάντως και όσοι επιδοκίμασαν την ενέργεια.

Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που μεταδίδεται παρόμοια εικόνα από τη δημόσια τηλεόραση, πράγμα που υπονοεί ότι έγινε μετά από έγκριση (αν όχι διαταγή) των Αρχών.

Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί πρόσφατα σε περιφερειακό μέσο, όπου μία παρουσιάστρια να παίρνει συνέντευξη από μελλοθάνατους. Το 2008, σε άλλο περιστατικό, ένας μητροκτόνος μεταφέρθηκε στον τόπο της εκτέλεσης μέσα σε φορτηγό με μία πινακίδα στο λαιμό που περιέγραφε το έγκλημά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024