Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η Μέρκελ με σέβεται», λέει ο Μπερσάνι, δεν δίνει συνέχεια στις παρεμβάσεις

«Η Μέρκελ με σέβεται», λέει ο Μπερσάνι, δεν δίνει συνέχεια στις παρεμβάσεις

Την προσοχή του στην προεκλογική αντιπαράθεση, η οποία ολοκληρώνεται εντός των ημερών, προσπαθεί να ρίξει ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς στην Ιταλία, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, αποφεύγοντας παράλληλα να δώσει συνέχεια σε πληροφορίες και δηλώσεις που θέλουν το Βερολίνο να μην τον προτιμά.

Την προσοχή του στην προεκλογική αντιπαράθεση, η οποία ολοκληρώνεται εντός των ημερών, προσπαθεί να ρίξει ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς στην Ιταλία, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, αποφεύγοντας παράλληλα να δώσει συνέχεια σε πληροφορίες και δηλώσεις που θέλουν το Βερολίνο να μην τον προτιμά.

Την Πέμπτη, μιλώντας στη Νάπολη, ο ηγέτης του συνασπισμού της κεντροαριστεράς και επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd), εκτίμησε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε «να παρέμβει στις ιταλικές πολιτικές εξελίξεις», λέγοντας χαρακτηριστικά «η Μέρκελ με σέβεται».

Αναφερόμενος στη δήλωση του Μάριο Μόντι (την οποία πάντως ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός ανακάλεσε την Πέμπτη), ο οποίος εκτιμά ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα έβλεπε με καλό μάτι την σύσταση κεντροαριστερής κυβέρνησης στην Ρώμη», ο Μπερσάνι διαμήνυσε ότι δεν τον επηρεάζουν τέτοιες τοποθετήσεις.

«Ξέρουμε πόσο υποφέρει η ιταλική οικονομία, αλλά την Δευτέρα θα κερδίσουμε τις εκλογές… διότι η προοδευτική Ευρώπη το περιμένει από εμάς. Μετά την λιτότητα ήρθε η ώρα να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και στην εργασία» είπε ο γραμματέας του Pd.

Ο Μπερσάνι επανέλαβε ακόμη την εκτίμηση του Νίκι Βέντολα: ότι πρέπει να αποδεσμευτούν πόροι για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, που μπλοκάρονται παρότι προβλέπονται βάσει ευρωπαϊκών συνθηκών. «Απαιτείται να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια», πρόσθεσε.

Σε μια αναφορά σε περισσότερο ιταλικά ζητήματα, ο Μπερσάνι θέλησε να υπογραμμίσει ότι «το γεγονός που τον άγγιξε περισσότερο, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ήταν η αυτοκτονία ενός ανέργου, στον Τάραντα, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε κρατώντας το ιταλικό Σύνταγμα στο χέρι».

Ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, εξήγησε τέλος, ότι οι προτεραιότητες της συμμαχίας του, εκτός από την εργασία, είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, η επίλυση τυχόν ασυμβίβαστου ανάμεσα σε πολιτική και επιχειρηματική δραστηριότητα, η αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν και η καθοριστική στήριξη της δημόσιας παιδείας.

Πάντως, παρά τη διάψευση του Μόντι, το Βερολίνο εξακολουθεί να βλέπει θετικά τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξήρε τον Μάριο Μόντι διότι κατέγραψε προόδους και εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. «Τα πράγματα πήγαν καλά με τον Μόντι», είπε ο Σόιμπλε μιλώντας σε μια εκδήλωση.

Ο Σόιμπλε απέφυγε να σχολιάσει ευθέως την υποψηφιότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι —επικριτή της πολιτικής λιτότητας που εφάρμοσε ο Μόντι με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Γερμανίας— λέγοντας ότι «δεν αναμιγνυόμαστε σε αυτό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024